Hyppää sisältöön

Mediakonserni Hilla Groupin säästötoimet eivät ole vielä purreet – liiketappiota runsaat 1,6 miljoonaa euroa

Maakuntalehti Keskipohjanmaata ja Kainuun Sanomia julkaiseva yhtiö on käynyt tänä vuonna muutosneuvotteluita ja etsinyt suuria säästöjä. Alkuvuonna on silti kirjattu viimevuotista enemmän tappioita.

Keskipohjanmaa-lehden rakennuksessa logo taivasta vasten.
Hilla Group on etsinyt säästöjä muutosneuvotteluidne kautta. Arkistokuva. Kuva: Heini Holopainen / Yle
Heini Holopainen

Voimakas kustannusten nousu söi mediakonserni Hilla Groupin kannattavuutta, kertoo konserni tiedotteessaan.

Lisäksi mediamyynti takkusi vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Maakuntalehti Keskipohjanmaata ja Kainuun Sanomia ja julkaiseva yhtiö tuotti tammi-kesäkuussa runsaat 1,6 miljoonaa euroa tappiota. Tappio on viime vuoden vastaavasta ajasta tuplaantunut.

Myös liikevaihto on laskenut viime vuoden vastaavasta ajasta. Se oli tänä vuonna tammi-kesäkuussa 22,1 miljoonaa euroa ja viime vuonna 22,6.

Yhtiö on käynyt tänä vuonna muutosneuvotteluita, jotka päättyivät 15 henkilön irtisanomisiin. Neuvotteluiden piirissä olivat kaikki 565 työntekijää. Myös määräaikaisia työsopimuksia päätettiin olla jatkamatta.

Tänä vuonna varaudutaan vielä henkilöstön lomautuksiin.

Toimitusjohtaja Mikko Luoma ennakoi talouskatsauksessaan, että konsernin kannattavuus paranee loppuvuodesta, ja säästöt alkavat näkyä. Yhtiö ilmoitti maaliskuussa hakevansa muutosneuvotteluilla kahden miljoonan euron säästöjä.

Konsernin painetut maakuntalehdet Keskipohjanmaa ja Kainuun Sanomat ovat toukokuun lopusta ilmestyneet seitsemän päivän sijasta viisipäiväisinä.

Hilla Group on uudistanut julkaisujärjestelmänsä ja liittänyt siihen kaikki julkaisunsa. Se hankki myös kokonaan itselleen painotalo Botnia Printin.

Vuonna 2021 konsernin tulos oli voitollinen.

Hilla Groupiin kuuluu kaksi maakuntalehteä, 14 paikallislehteä, 9 kaupunkilehteä, 8 matkailulehteä sekä laaja ulkomainostauluverkosto.

Suosittelemme