Hyppää sisältöön

IPV haluaa pitää kiinni Superpesiksen sarjapaikasta – taloustilanteesta synkkä varjo

IPV päätti tiistaina aloittaa kausikorttien myynnin ensi kaudelle. Tahtoa Superpesiksessä jatkamiseen löytyy, mutta lopullisesti asiasta päättää seuran hallitus huomenna torstaina.

Ukonniemen pesäpallostadionilla yli 2000 ihmistä seurasi Toni Kohosen jäähyväisottelua elokuussa 2022.
Imatran Pallo-Veikoilla on urheilumenestyksensä puolesta paikka Superpesiksessä ensi kaudeksi. Arkistokuva on kesältä 2022. Kuva: Antti-Jussi Korhonen / Yle
Ilona Pesu,
Noora Palola

Imatran Pallo-Veikot tahtoo pelata ylimmällä sarjatasolla myös tulevaisuudessa.

Seuran taloustilanne on kuitenkin vakava, ja se tarvitsee lisätuloja pitääkseen kiinni sarjapaikastaan miesten Superpesiksessä.

Seuraväki kokoontui tiistai-iltana yhteen puntaroimaan jatkoa. IPV:n puheenjohtaja Jukka-Pekka Leskisen mukaan paikalla oli kolmisenkymmentä henkilöä.

– Päällimmäinen tunnelma on taistelumeininki. Porukasta löytyy vahva IPV-sydän jokaiselta. Käytiin hyvin rehellinen keskustelu tilanteesta: missä ollaan, minne mennään ja mitä tehdään, hän sanoo.

IPV:n taloustilanteesta aiemmin kertoneen Uutisvuoksen mukaan seuralla on runsaasti ostovelkaa edellisiltä vuosilta.

Leskinen vahvistaa asian Ylelle ja kertoo, että aiempien vuosien velkoja on vyörytetty seuraaville vuosille, mutta euromääriä seura ei tuo julkisuuteen.

Pelaako IPV ensi kaudella miesten Superpesistä?

– Tähän minun on pakko vastata sillä tavalla, että Superin paikastahan päättää seuran hallitus. Hallitus kokoontuu loppuviikosta. Mutta vahva tahtotila tähän on, Leskinen sanoo.

Kokous on edessä huomenna torstai-iltana.

Monen summa

Leskinen ei osoittele yhtä syytä seuran kehnolle kassatilanteelle, mutta toteaa, että taustalla on useita syitä yleisestä maailmantilanteesta esimerkiksi myytävän tuotteen houkuttelevuuteen.

Seuraväen mukaan jatkon kannalta olisi tärkeää tehdä IPV:stä yhä enemmän koko Etelä-Karjalan oma joukkue.

– Pääsarjatason joukkueita ei varsinkaan kesällä liikaa ole. Olen sitä mieltä, että IPV tänne kuuluu. Keskustelimme pidempäänkin tästä, kuinka saada henkeä heräämään, Leskinen sanoo.

Hänen mukaansa pääsarjapaikan säilyttäminen olisi tärkeää myös junioritoiminnan kannalta.

– Jos lippulaiva kyntää, se näivettää varmasti myös junioritoimintaa.

Kausikortit myyntiin

Leskisen mukaan IPV aloittaa lähipäivinä kausikorttikampanjan, joka on yksi osa seuran taloustilanteen kohtentamista. Seura etsii parhaillaan myös toiminnanjohtajaa.

– Tällainen pumppu ei pyöri vapaaehtoisvoimin. Neuvottelut toiminnanjohtajan palkkaamiseksi ovat käynnissä, Leskinen kertoo.

Kun uusi toiminnanjohtaja aloittaa työnsä, IPV:n on määrä lanseerata uusia tuotteita, kuten tyky- ja tyhy-paketteja. Yksittäisten ihmisten lisäksi tavoitteena on saada yrityksiä entistä enemmän mukaan toimintaan.

Säästäkohteita urheiluseuralla ei Leskisen mukaan liiemmin ole, vaan esimerkiksi pelaajabudjettia pitäisi ennemmin kasvattaa.

Suosittelemme