Hyppää sisältöön

Kanta-Hämeessä kotihoidon asiakkaat ovat tyytymättömämpiä ateriapalveluihin kuin palvelutalojen asiakkaat

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kyselyyn vastasi lähes 42 000 kotihoidon ja ympärivuorokautisen palveluasumisen asiakasta julkisella ja yksityisellä sektorilla.

Vanhan naisen kädet tekemässä leipiä.
Viidennes kotihoidon asiakkaista on tyytymättömiä saamaansa ateriapalveluun, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) toteuttamasta kyselystä. Kuva: Elias Harinen / Yle
Riitta Tapiomäki

Kanta-Hämeessä kotihoidon asiakkaat ovat keskimääräistä tyytymättömämpiä saamaansa palveluun. Tämä ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen toteuttamasta kyselystä, missä selvitettiin kotihoidon ja ympärivuorokautisen palveluasumisen asiakkaiden tyytyväisyyttä.

Kanta-Hämeessä oltiin koko maata tyytymättömämpiä niin palveluiden riittävyyteen, hoitajien ystävällisyyteen, turvallisuuteen, toiveiden huomiointiin kuin ateriapalveluun.

Eniten tyytymättömyyttä oli ateriapalveluihin. Kotihoidon asiakkaat kokivat ympärivuorokautisen palvelun asiakkaita enemmän parannettavaa ruoassa ja ateriapalvelussa.

Kysely tehtiin viime vuoden keväällä ja alkukesästä, joten tulokset kuvaavat tilannetta alueilla ennen hyvinvointialueiden aloittamista.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme