Hyppää sisältöön

Valtakunnalliset artesaaniruoan SM-kilpailut ensi kertaa Rovaniemellä

Kilpailu on tänä vuonna avoin myös Pohjois-Ruotsin ja Pohjois-Norjan ruokayrittäjille.

Lapin Ammattikorkeakoulun tienviitta jonka taustalla näkyy AMK:n päärakennus aurinkoisena kesäpäivänä.
Yleisö pääsee tutustumaan tuotteisiin ja osallistumaan niiden arviointiin Lapin ammattikorkeakoulun pääkampuksella järjestettävillä Suurilla syysmarkkinoilla huomenna perjantaina. Arkistokuva. Kuva: Elina Ervasti / Yle
Eeva Kuivas
Avaa Yle-sovelluksessa

Valtakunnalliset artesaaniruoan SM-kilpailut järjestetään tänä vuonna ensi kertaa Rovaniemellä. Artesaaniruoalla tarkoitetaan pientuottajien valmistamia elintarvikkeita. Kilpailu on tarkoitettu pienille ruoka-alan yrityksille, jotka jatkojalostavat elintarvikkeita paikallisista, kotimaisista raaka-aineista käsityömäisesti ja ilman lisäaineita.

Lokakuussa järjestettävien kolmipäiväisten kisojen teemana on arktinen artesaaniruoka. Teeman mukaisesti kilpailu on tänä vuonna avoin myös Pohjois-Ruotsin ja Pohjois-Norjan ruokayrittäjille.

Kilpailussa tuotteita arvioidaan kaikkiaan 11 kategoriassa liha- ja kalatuotteista hilloihin, leipomotuotteisiin ja juomiin. Yleisö pääsee tutustumaan tuotteisiin ja osallistumaan niiden arviointiin Lapin ammattikorkeakoulun pääkampuksella järjestettävillä syysmarkkinoilla.

Kilpailutapahtuman ohessa järjestetään myös yrittäjyyteen, elintarvikepakkaamiseen ja tuotteiden markkinointiin keskittyvä seminaari. Tapahtumat järjestää Lapin ammattikorkeakoulu yhteistyössä Suomen Artesaaniruokayhdistyksen kanssa.

Valtakunnalliset artesaaniruoan SM-kilpailut järjestetään Rovaniemellä 17.–19. lokakuuta.

Korjattu kello 9.07. Tapahtuma järjestetään lokakuussa, ei ensi viikonloppuna.

Lisää Lapin uutisia kootusti verkkosivultamme.

Suosittelemme