Hyppää sisältöön

Mikkelissä jatketaan heti kouluruuan jälkeen iskeneiden pahoinvointioireiden selvittämistä

Viidessä eri alakoulussa alustavan arvion mukaan kymmenet oppilaat saivat keskiviikkona pahoinvointioireita. Tavallisesti ruokamyrkytyksen oireet alkavat aikaisintaan tuntien jälkeen ruokailusta.

Pino tortilloja.
Mikkeliläisissä kouluissa oli keskiviikkona ruokana vegetortilloja ja salaattia. Kuvituskuva. Kuva: Yle / Mikko Koski
Vilma Ruokoski

Alakoululaisten kouluruokailun yhteydessä saamien oireiden syyn selvittämistä jatketaan tänään Mikkelissä.

Mikkelin kaupunki kertoi keskiviikkona, että viidessä koulussa osa oppilaista on ollut pahoinvoivia ja oksennelleet kouluruokailun aikana tai sen jälkeen. Ruokana oli ollut tortilloja vegetäytteellä ja salaattia.

Torstaiaamuna Mikkelin kaupungin terveysvalvonnan johtajan Maria Tirkkonen kertoi, että oireita on ollut hyvin alustavan arvion mukaan joillakin kymmenillä oppilailla. Oireita saaneiden määrä ja niiden voimakkuus tarkentuvat tänään torstaina.

Oireilleita lapsia on tiedossa Haukivuoren, Lähemäen, Moision, Rämälän ja Tuppuralan alakouluista.

Terveysvalvonnan suunnitelmissa on lähettää oppilaiden vanhemmille koulun kautta oirekysely, jotta sairastumisen aiheuttajasta saadaan lisätietoja. Hyvinvointialueen ja ympäristöterveydenhuollon selvitystyöryhmä selvittää tilannetta.

Tirkkosen mukaan on poikkeuksellista, että sairastumisesta epäillään ruokaa. Lisäksi ruokamyrkytyksessä oireet tulevat normaalisti tuntien tai vuorokausien kuluttua ruuan syömisestä.

Suosittelemme