Hyppää sisältöön

Huutelu pesiskentän laidalla äityi kiivaaksi jälkipyykiksi – Kankaanpään Mailan kakkospelinjohtajaa syytetään henkilökohtaisista solvauksista

Väitteen mukaan KaMan kakkospelinjohtaja olisi nimitellyt kuopiolaispelaajan lapsia vammaisiksi. Puijon Pesis tekee asiasta tutkintapyynnön liitolle.

Pesäpallotuomarien merkkilaikat pinossa kentän pinnassa.
Tunteet kuumenivat Kankaanpään Mailan ja kuopiolaisen Puijon Pesiksen ottelussa ja sen jälkeen. Kuvituskuva. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle
Kati M. Rantala,
Jukka Eskanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kankaanpään Mailan ja Puijon Pesiksen eilinen ykköspesiksen karsintaottelu Kuopiossa on aiheuttanut jälkipyykkiä.

Kuopiolaisten pelinjohtaja syytti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Kankaanpään Mailan kakkospelinjohtajaa henkilökohtaisista solvauksista kuopiolaisten pelaajaa kohtaan. Väitteen mukaan KaMan kakkospelinjohtaja olisi nimitellyt kuopiolaispelaajan lapsia vammaisiksi.

KaMan kakkospelinjohtaja Turo Lauttamus sanoo, että väite ei pidä paikkaansa.

– Tietyssä tilanteessa on käyttäydytty provosoivasti puolin ja toisin. Olen siinä yhteydessä huomauttanut eräälle Puijon pelaajalle hänen epäkunnioittavasta ja provosoivasta käytöksestään.

Lauttamus kertoo sanoneensa pelaajalle, ettei tämä voi käyttäytyä kyseisellä tavalla.

– Sanoin hänelle, että hänellä on myös lapsia, eihän kotonakaan saa noin käyttäytyä. Tästä asiasta on nostettu tällainen soppa, Lauttamus sanoo.

Lauttamus kertoo käyttäneensä tilanteessa sanaa lapsi, mutta että hän ei ole kommentoinut mitenkään pelaajan perheeseen kuuluvia asioita saati menneensä hyvän maun rajan yli. Hän kieltää jyrkästi puhuneensa mitään vammaisuudesta.

Kankaanpään Maila julkaisi sosiaalisen median tileillään vastineen tapahtuneeseen. Seuran mukaan asia on tutkittu sisäisesti ja minkäänlaisia aiheita jatkotoimiin ei ole.

– Peli on ollut kuumaa, niin kuin sen playoffeissa kuuluukin, mutta seuramme edustajat eivät ole tässäkään ottelussa käyttäneet syytöksien mukaista kielenkäyttöä. Toivomme, että vaikka pelissä ollaan tunteella mukana, niin sen jälkeen pysyisimme kaikki asiallisina, emmekä lähtisi aiheettomasti nostamaan yksittäisiä ihmisiä tikun nokkaan.

Puijon Pesis tekee tutkintapyynnön liitolle

Puijon Pesis aikoo tehdä Pesäpalloliitolle tutkintapyynnön kahdesta tilanteesta keskiviikkoillan välieräottelussa.

PuPen mukaan KaMan kakkospelinjohtaja Turo Lauttamus syyllistyi pelin aikana törkeään kielenkäyttöön.

PuPe sanoo Lauttamuksen haukkuneen yhden kuopiolaispelaajan kahta lasta vammaisiksi.

Toinen tutkintapyyntö liittyy KaMan pelaajan toimintaan vuoronvaihtotilanteessa. PuPen mukaan Kankaanpään kolmoskoppari heitti pallon tahallaan kohti kotijoukkueen vaihtopenkkiä. Pallo ei osunut yhteenkään pelaajaan.

Pesäpalloliitto joutuu käsittelemään tutkintapyyntöä nopeasti, sillä seuraava välieräottelu pelataan jo perjantaina Kankaanpäässä.

Juttua täydennetty 17.8. klo 12.33 Puijon Pesiksen tutkintapyyntötiedolla.

Juttua täydennetty 17.8. klo 13:59 Kankaanpään Mailan julkaisemasta vastineesta.

Suosittelemme