Hyppää sisältöön

Oulun Tietomaan alueen uudistaminen alkaa – tiedeteatteri puretaan syyskuun aikana

Vain osa nykyisen Tetomaan pysäköintialueesta jää ensi sunnuntaista lähtien autoilijoiden käyttöön. Etusijalla pysäköinnissä ovat alueen asukkaat. Varsinaiset rakennustyöt alueella alkavat ensi vuonna.

Havainnekuva tiedekeskus Tietomaan uusista tiloista.
Havainnekuva Oulun Myllytulliin muodostuvasta tiede- ja museokeskuksesta. Kokonaisuuden takana on Arkkitehtitoimisto OPUS Oy & Simon Mahringer. Kuva: Arkkitehtitoimisto OPUS Oy & Simon Mahringer
Hanna Holopainen,
Essi Markkula

Tietomaan alueen uudistustyöt alkavat Oulun Myllytullissa. Syyskuun aikana puretaan tiedeteatteri, aloitetaan pysäköintialueen maanrakennustyöt ja siirretään kunnallistekniikkaa uuden rakentamisen tieltä.

Tietomaan pysäköintialue pienenee töiden vuoksi jo sunnuntaista 20. elokuuta lähtien, ja parkkipaikkoja jää vain alueen asukkaiden käyttöön.

Varsinaiset uuden museo- ja tiedekeskuksen rakennustyöt alkavat vuonna 2024. Suojeltu Tietomaan museo- ja tiedekeskuksen päärakennus remontoidaan. Sen yhteyteen rakennetaan myös laaja uudisosa.

Uuteen rakennuskokonaisuuteen tulee sijoittumaan pääosa museo- ja tiedekeskusorganisaation henkilöstöstä sekä käyntikohteisiin kuuluvat Tietomaa ja Pohjois-Pohjanmaan museo.

Uusi museo- ja tiedekeskus on tarkoitus ottaa käyttöön vuonna 2026. Kohteen päätoteuttajana toimii KTC Group Oy.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme