Hyppää sisältöön

Poliisi on saanut valmiiksi Oulun Välivainion toukokuisen kaksoissurman tutkinnan – epäilty on tunnustanut ampuneensa uhrit

Epäilty teko tapahtui yksityisasunnon terassilla ja sisätiloissa lauantaina 6. toukokuuta. Kiinteistön omistavan, tuolloin 31-vuotiaan miehen epäillään ampuneen vierailemaan saapuneen miehen sekä oman puolisonsa käsiaseella.

Valkoisella pohjalla Poliisin meikkalogo ja teksti POLIISI. OULU.
Poliisi on lähettänyt asian syyteharkintaan. Kuvituskuva. Kuva: Risto Degerman / Yle
Hanna Holopainen

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan kahdesta epäillystä henkirikoksesta, jotka tehtiin Oulun Välivainiolla yksityisasunnon pihalla ja sisätiloissa lauantaina 6. toukokuuta 2023.

Poliisi on tutkinut tapausta tappoina ja ampuma-aserikoksena. Epäiltynä on vuonna 1991 syntynyt mies, joka omistaa asunnon.

Poliisi epäilee, että teosta epäilty ampui käsiaseellaan asunnolleen vierailemaan saapuneen miehen talon terassilla. Tämä tapahtui pian miehen saapumisen jälkeen. Hetkeä myöhemmin asukas ampui samalla aseella myös oman puolisonsa talon sisätiloissa.

Epäilty on tunnustanut ampuneensa molemmat uhrit. Epäilty ja ensimmäinen uhri tunsivat tai vähintäänkin tiesivät toisensa. Myös molemmat uhrit tunsivat tai tiesivät toisensa. Tekojen aikaan sisällä asunnossa oli epäillyn ja hänen puolisonsa lisäksi asunnon kolmas asukas, jota poliisi ei epäile rikoksesta.

Henkirikokset tehtiin ennen kello 17:ää, ja laukausten äänen kuuli usea alueella ollut henkilö. Sivullisille ei aiheutunut tilanteesta vaaraa.

Poliisilla on käsitys teon motiivista, mutta se ei voi kertoa siitä enempää tässä vaiheessa. Tapahtumat ja niiden eteneminen ovat saattaneet yllättää epäillyn tekijänkin.

Surmatöistä epäillyllä on rikostaustaa, muun muassa väkivalta- ja huumerikoksia.

Poliisi siirtää asian syyteharkintaan, eikä näin ollen tiedota asiasta enempää.

Aiemmin tekoon liittyen oli toukokuussa alle viikon ajan vangittuna myös toinen vuonna 1991 syntynyt mies. Häntä epäiltiin osallisuudesta tekoon. Kyseinen mies kuitenkin vapautettiin tutkintavankeudesta, eikä poliisi epäillyt häntä enää rikoksista tapauksiin liittyen.

Suosittelemme