Hyppää sisältöön

AC Oulun päävalmentaja vaihtuu – Ricardo Duarte lopettaa seurassa kuluvan kauden jälkeen

Osapuolet ovat päätyneet yhdessä ratkaisuun, jossa Duarten sopimuksen optiovuotta ei käytetä. AC Oulun miesten edustusjoukkue pelaa jalkapallon Veikkausliigassa.

AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duerte Oulun Raatin kentällä
Ricardo Duarte on toiminut AC Oulun päävalmentajana pian kahden vuoden ajan. Kuva: Iitu Lehtonen / AC Oulu
Hanna Holopainen
Avaa Yle-sovelluksessa

AC Oulun päävalmentajana syksystä 2021 alkaen toiminut Ricardo Duarte ei jatka seuran palveluksessa kuluvan kauden jälkeen.

Osapuolet ovat päätyneet yhdessä ratkaisuun, jossa Duarten sopimuksen optiovuotta ei käytetä.

– Ricardo on havainnut tämän kauden aikana, ettei omaa enää tarvittavaa energiaa jatkaakseen AC Oulun valmentajana myös ensi kaudella. Näin ollen olemme päätyneet yhdessä ratkaisuun, että yhteistyö päättyy ainakin tällä erää tähän kauteen, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kertoo tiedotteessa.

Sitä, onko tulevasta päävalmentajasta käyty jo neuvotteluja, seuran urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen ei vielä kerro.

– On ollut kunnia toimia AC Oulun päävalmentajana lähes kahden vuoden ajan, ja nyt tämä ajanjakso lähestyy loppuaan. Olen pyytänyt, että työsopimukseni päättyisi tämän kauden päätteeksi. Olen silti täysin omistautunut saattamaan kauden loppuun asti ja saavuttamaan parhaat mahdolliset tulokset, Ricardo Duarte puolestaan sanoo.

Duarte osoittaa laajat kiitokset seuran toimijoille ja vapaaehtoisille sekä myös joukkueen kannattajille.

– Kiitos kaikille teille, jotka teitte minusta paremman valmentajan. Jatketaan yhdessä taistelua unelmien eteen loppuun asti. AC Oulu ja Oulu jäävät aina sydämeeni.

Seuran hallituksen puheenjohtaja Tomi Kaismo toteaa AC Oulun kehittyneen viimeisen kahden vuoden aikana isoin askelin. Pelaajabudjetti on lähes tuplattu. Samalla AC Oulu on satsannut merkittävästi valmennukseen ja muihin taustajoukkoihin.

– Nämä seikat yhdistettynä Ricardon sekä hänen johtaman valmennustiimin ja pelaajien sitoutuneeseen asenteeseen sekä kovaan työhön ovat aikaansaaneet sen, että olemme ottaneet seurana isoja askelia eteenpäin. Tämä on näkynyt myös pelillisissä tuloksissa.

AC Oulun kertoo hakevansa nyt valmennustiimiinsä uutta energiaa ja paloa, jotta valmennustiimin, joukkueen ja yksittäisen pelaajan kehittyminen ja kehittäminen on mahdollista.

Juttua muokattu 18.8. kello 8.56 korjaamalla kuvaajan nimi Iitu Lehtoseksi.

Juttua muokattu 17.8. kello 18.50: Kuva vaihdettu AC Oulun logosta Ricardo Duarten kuvaan.

Suosittelemme