Hyppää sisältöön

Mediakonserni Keskisuomalainen suunnittelee ilmestymispäivien vähentämistä useissa lehdissään

Keskisuomalainen kertoi torstaina aloittavansa tehostamisohjelman, jolla se tavoittelee noin viiden miljoonan euron tehostamishyötyjä.

Länsi-Savon toimistorakennus Teollisuuskadulla Mikkelissä
Konsernin suunnitelmissa on muun muassa tilattavien paperilehtien ilmestymispäivien vähentämisiä. Vähennykset koskisivat muun muassa Länsi-Savo -lehteä. Kuva: Juho Liukkonen / Yle
Marja Roiha
Avaa Yle-sovelluksessa

Mediayhtiö Keskisuomalainen kertoo käynnistävänsä koko konsernin kattavan tehostamisohjelman, jonka tavoitteena on toiminnan tehostaminen ja kilpailukyvyn parantaminen.

Tehostamisohjelmalla tavoitellaan noin 5 miljoonan euron tehostumishyötyjä, jotka toteutuisivat tämän ja ensi vuoden aikana. Tehostamisohjelma koskee Keskisuomalaisen koko yhtiötä ja sen kaikkia tytäryhtiöitä.

Paperilehtien ilmestymispäiviä vähennetään

Konsernin suunnitelmissa on muun muassa tilattavien paperilehtien ilmestymispäivien vähentämisiä. Vähennykset koskevat Forssan Lehteä, Etelä-Saimaata, Itä-Savoa, Länsi-Savoa, Kouvolan Sanomia, Kymen Sanomia, Iisalmen Sanomia ja Warkauden Lehteä.

Toiminnan tehostamisella, rakenteellisilla muutoksilla ja uudelleenjärjestelyillä on yhtiön mukaan henkilöstövaikutuksia. Toimenpiteiden laajuus selviää tehostamisohjelman edetessä.

Keskisuomalaisen tytäryhtiö Lehtisepät on jo aiemmin käynnistänyt Lahden sanomalehtipainossa muutosneuvottelut.

Ensi vuoden näkymät heikkenivät

Keskisuomalainen julkisti torstaina pörssitiedotteen, jossa se heikensi näkymiään liikevaihto- ja liikevoittonäkymiään vuodelle 2023. Syynä on yhtiön mukaan huonontunut markkinatilanne.

Toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi kertoo pörssitiedotteessa, että yhtiön toiminnan painopiste on siirtynyt digitaaliseen liiketoimintaan.

– Pyrimme parantamaan kilpailukykyämme digitalisoituvassa mediamarkkinassa, mistä esimerkkinä on valmisteilla oleva mobiilisovellusuudistus Keskisuomalainen-konsernin mediatuotteille, sanoo Kangaskorpi.

Vuonna 2022 Keskisuomalainen Oyj:n liikevaihto oli 221,0 miljoonaa euroa ja operatiivinen vertailukelpoinen liikevoitto 3,7 miljoonaa euroa.

Suosittelemme