Hyppää sisältöön

Forssan Akvarelli tavoittelee voittoa maailman suurimmalla arkkitehtuurifestivaalilla Singaporessa

Akvarelli on ainoa suomalainen koulurakennus World Architecture Festivalin Schools-sarjassa.

Ylhäältä päin otetussa kuvassa näkyy valkoisia pöytiä ja tuoleja.
Akvarellin sydämen muodostavat ruokala, porraskatsomo sekä näyttämö, jonka toisella puolella näkyy liikuntasali. Arkistokuva. Kuva: Miki Wallenius / Yle
Anne-Maria Niskanen

Vuosi sitten Forssassa valmistunut Akvarelli on ehdolla parhaaksi koulurakennukseksi maailman suurimmalla arkkitehtuurifestivaalilla.

Parhaan valmistuneen koulurakennuksen tittelistä kilpailee Forssan monitoimikeskuksen kanssa 14 projektia. Akvarelli on ainoa suomalainen rakennus sarjassaan, ja se tavoittelee voittoa World Architecture Festivalin Schools-sarjassa.

Akvarelli on palkintoehdokkaana myös sisustusarkkitehtuurin parhaimmistoa esittelevässä Inside Festivalin Education -kategoriassa. Sisustusarkkitehtuuriin keskittyvässä kategoriassa voittoa tavoittelee Akvarellin lisäksi kaksi muuta koulurakennusta.

Forssan monitoimikeskuksen pääsuunnittelijan Olla Architecturen projektit ovat yltäneet WAF:n parhaimmistoon aiemminkin. Vuonna 2018 Länsisalmen sähköasema palkittiin parhaana Production energy and recycling -kategoriassa. Palkintoehdokkaaksi on päässyt myös Tikkurilan päiväkoti Vantaalla ja Telian datakeskus Helsingissä.

Kansainvälisen arkkitehtuuriyhteisön vuosittain yhteen kokoavassa tapahtumassa esitellään ja palkitaan merkittäviä arkkitehtonisia saavutuksia 18 eri sarjassa. World Architecture Festival eli WAF festivaali järjestetään 29.11.–1.12.2023 Singaporessa.

Voittajat julkistetaan viimeisenä festivaalipäivänä.

Suosittelemme