Hyppää sisältöön

SUEKin tutkinta pesäpalloilija Joni Rytkösen vakavasta eettisestä rikkomusepäilystä valmistui

Vielä ei ole varmaa, eteneekö tapaus Olympiakomitean hallinnoiman Urheilun eettisen kurinpitolautakunnan käsittelyyn.

Pesäpalloilija Joni Rytkönen lyö palloa Itä-Länsi-ottelussa vuonna 2019.
Joni Rytkönen on ollut koko kauden sivussa Superpesiksen otteluista. Kuva on Itä–Länsi-ottelusta vuodelta 2019 Seinäjoelta. Kuva: All Over Press
Pekka Aalto
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen urheilun eettinen keskus on julkistanut ratkaisunsa pesäpalloilija Joni Rytköstä koskevasta vakavasta eettisestä rikkomusepäilystä.

SUEK tiedotti perjantaina, että ”Rytköstä koskevassa tutkinnassa selvitettiin epäiltyjä vakavia eettisiä rikkomuksia, joiden kohteena oli alaikäisiä henkilöitä”.

Tutkinta on toimitettu kurinpitovaatimuksen esittäjälle eli varatuomari Juha-Mikko Hämäläiselle, joka päättää aineiston pohjalta, viedäänkö tapaus Olympiakomitean hallinnoiman Urheilun eettisen kurinpitolautakunnan käsittelyyn.

Rytkösen, 30, seura Joensuun Maila tiedotti 16. toukokuuta, että pelaaja on epäiltynä häirintätapauksista. JoMa kertoi, että Rytkönen on siirretty sivuun seuran toiminnasta, eikä hänen nimeään ole tällä hetkellä JoMan verkkosivujen pelaajaesittelyissä.

Myös Superpesis poisti Rytkösen kauden avaukseen liittyneestä mainoksesta keväällä.

Rytkönen on kuulunut pitkään sarjan valovoimaisimpien pelaajien joukkoon. Hän voitti Superpesiksen etenijätilaston vuosina 2019, 2020 ja 2021. Rytkönen juhli Suomen mestaruutta vuonna 2020 Sotkamon Jymyn paidassa.

Suosittelemme