Hyppää sisältöön

Ykköspesiksen peli päättyi ottelun jälkeiseen huuteluun ja kiroiluun lehdistötilaisuudessa – Pesäpalloliitolta ei rangaistuksia

Kankaanpään Maila ja Puijon Pesis kohtaavat seuraavan kerran perjantai-iltana.

Pesäpalloilijoita oransseissa asuissa.
Arkistokuva Kankaanpään Mailan ja Haminan Pallon heinäkuisesta pelistä. Kuva: Tapio Termonen / Yle
Jenni Joensuu

Pesäpalloliiton kurinpito on käsitellyt Kankaanpään Mailan ja Puijon Pesiksen keskiviikkoisen ottelun tapahtumat, eivätkä ottelun jälkeisistä tapahtumista tehdyt tutkintapyynnöt johda rangaistuksiin.

Kuopiolaisten pelinjohtaja syytti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Kankaanpään Mailan kakkospelinjohtajaa henkilökohtaisista solvauksista kuopiolaisten pelaajaa kohtaan. Väitteen mukaan KaMan kakkospelinjohtaja olisi nimitellyt kuopiolaispelaajan lapsia vammaisiksi.

Puijon Pesis kertoi tekevänsä tutkintapyynnöt pesäpalloliitolle Lauttamuksen lisäksi toisesta tilanteesta, jossa KaMan pelaaja Arttu Vilanderin väitettiin heittäneen palloa tahallaan kohti PuPen vaihtoaitiota.

Lisäksi tuomaripäällikkö teki tutkintapyynnön PuPen pelinjohtajan epäasiallisesta kielenkäytöstä ottelun lehdistötilaisuudessa.

Jälkipeleistä ei rangaistuksia

KaMan kakkospelinjohtaja jätettiin rangaistukseen tuomitsematta, koska liiton kurinpitopäällikön mukaan ei ole selvyyttä siitä, että hän olisi toiminut siten kuin PuPen tekemässä tutkintapyynnössä väitetään.

Kurinpitopäällikön mukaan kyse on sana vastaan sana -tilanteesta, josta ei ole olemassa mitään luotettavaa ulkopuolista selvitystä, sillä videoklipistä ei voi kuulla keskustelun sisältöä.

Arttu Vilander jätettiin tuomitsematta rangaistukseen, sillä videolta ei voi päätellä, että Vilander olisi tahallaan yrittänyt heittää pallon päin Puijon Pesiksen pelaajia vaihtopenkkiä kohti ja näin ollen loukata heidän oikeuttaan fyysiseen koskemattomuuteen.

PuPen pelinjohtajan tapaus taas jätettiin tutkimatta, sillä pyyntö kurinpitomenettelyn aloittamisesta ei ole tullut määräajassa.

Lisäksi ottelussa annettiin yksi varoitus PuPen Ville Pietiselle äänekkäästä asiattomasta kielenkäytöstä.

KaMa ja PuPe kohtaavat seuraavan kerran tänään kello 17:30 Kankaanpäässä. Ottelusarja on katkolla KaMalle.

Suosittelemme