Hyppää sisältöön

Blockfest vaihtaa pian omistajaa – yrittäjä: ”Onhan tämä ollut aika kova matka”

Kauppa laitettiin alulle jo vuoden 2019 alussa. Blockfestin yrittäjän Kalle Kallosen mukaan nyt aika on oikea kaupan viimeistelylle.

Kalle Kallonen puhuu puhelimeen nurmikentällä. Taustalla näkyy katsomoita.
Kalle Kallonen kokee, että kaupan viimeistely avaa hänelle uusia mahdollisuuksia. Kuva vuodelta 2018. Kuva: Veikko Eromäki
Manu Saarela

Tampereella järjestettävä musiikkifestivaali Blockfest vaihtaa lähikuukausina omistajaa.

Festivaalin yrittäjänä 15 vuoden ajan toimineen Kalle Kallosen ja Live Nation Finlandin välinen yrityskauppa laitettiin aluille jo vuoden 2019 alussa.

Osapuolet sopivat, että osa kaupasta tehtäisiin heti ja loput kolmen vuoden päästä. Koronan vuoksi kaupan lopullinen viimeistely venyi viiteen vuoteen.

– Onhan tämä ollut aika kova matka. Paljon on joutunut tekemään elämässä valintoja, ja joutunut laittamaan työt monien asioiden edelle. Tämä on ottanut tosi paljon, mutta myös antanut, Kallonen kertoo.

Kalloselle hetki tuntuu nyt oikealta. Kauppa vapauttaa häntä tekemään ”enemmän ja luovempia juttuja”.

– Ehkä henkilökohtainen taloudellinen paine myös pienenee. Se on varmaan elämänlaadulle ihan positiivinen asia, Kallonen sanoo.

Live Nationin ja Blockfestin yhteinen taival alkoi jo vuonna 2013 Blockfestin pääesiintyjän kiinnityksen, Wu Tang Clanin myötä.

”Festivaalin historian onnistunein vuosi”

Kalle Kallonen oli 21-vuotias, kun hän oli järjestämässä Blockfestiä ensimmäistä kertaa. Tuolloin Kallosella ei omien sanojensa mukaan ollut hajua mistään, vaan hän lähti toteuttamaan festivaalia ”sokeana”.

Tänä vuonna hänestä tuntui, että nyt niin oma kuin tiimin osaaminen oli huipussaan.

– Meillä oli nyt festivaalin historian onnistunein vuosi. Tästä on hyvä jatkaa.

Blockfest.
Blockfest oli jälleen loppuunmyyty. Festivaalin tulevaisuus Blockfestin muuttamisella K-18-tapahtumaksi on ollut iso vaikutus festarin kulkuun. Viime vuoden Blockfestin jälkeen Kallonen kuuli poliisilta, että kielteiset lieveilmiöt tippuivat päätöksen myötä 75 prosentilla. Kuva: Jussi Mankkinen / Yle

Viikonlopussa riitti myös stressattavaa, kun yhdysvaltalaisen tuottajan ja DJ:n Metro Boominin lento myöhästyi. Jos tähti ei olisi päässyt paikalle, häntä ei oltaisi saatu paikattua.

Gettomasa sekä Akon suostuivat kuitenkin vaihtamaan alkuperäisiä esiintymisaikojaan aikaisempaan ajankohtaan, jotta Metro Boomin voisi esiintyä myöhemmin.

Tämä taitaa olla niitä stressitekijöitä, joita ei tule ikävä?

– Nimenomaan. Toivottavasti jatkossa ei ole samanlaista, Kallonen sanoo naurahtaen.

Mitä tulevaisuus tuo?

Vaikka osakkeet vaihtavat pian omistajaa, Kallonen aikoo jatkossakin toimia merkittävässä roolissa Blockfestin parissa. Varsinaisesta tittelistä ei ole toistaiseksi keskusteltu.

– Festival director olen nyt ollut. Uskon, että sama (rooli), Kallonen kertoo.

Kallonen kertoo, että hänellä ja Live Nationilla on vireillä uusia ideoita tapahtuman kehittämiseksi.

– Sanotaan näin, että minulla on tosi paljon suunnitelmia päässäni. Ajatus olisi lähteä tekemään niitä Livenationin kanssa. Eli tämä (yrityskauppa) ei välttämättä näy ulkopuoliselle mitenkään.

Suosittelemme