Hyppää sisältöön

Pohjanmaan poliisi on huolissaan pullopommeista, viritelmiä löytynyt vaasalaiskoulujen pihoista

Pohjanmaan poliisilla viikonloppuna yli 350 poliisitehtävää. Nuorisoa oli poliisin mukaan paljon liikenteessä, mm. mopomiiteissä.

Poliisin hihamerkki ja poliisi-teksti selässä.
Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Anne Elhaimer

Pullopommit ovat ilmestyneet lasten leikkeihin koulujen alettua, varoittaa Pohjanmaan poliisi.

Poliisi on löytänyt jo muutamia, ilmeisesti putkenavausainetta sisältäneitä, pommiviritelmiä Vaasan keskustan koulujen pihoista.

Poliisi varoittaa, että pommit voivat olla erittäin vaarallisia, sillä niissä on vahvaa emästä. Lisäksi pommit ovat toiminnaltaan ennakoimattomia.

Pohjanmaan poliisin viestintäpäällikkö Mikael Appel toteaa, että yleensä ilmiö yleistyy koulujen alettua, kun kaveriporukat kerääntyvät yhteen ja tutkivat pommiohjeita somesta tai netistä.

Räjähtämätön pommi saattaa jäädä paineisena johonkin ja räjähtää vasta kun ulkopuolinen menee koskemaan pulloon. Poliisin suurin huoli on, ettei nuori ymmärrä emäksen vaarallisuutta ja menettää sen seurauksena näkönsä tai sormensa räjähdyksessä.

Mopomiiteistä riesaa

Pullopommien lisäksi poliisin viikonloppua työllistivät mopomiitit, joita oli niin Seinäjoella, Ilmajoella kuin Pietarsaaressakin. Poliisi keskeytti osan miiteistä. Osa miiteistä siirtyi kuitenkin muualle eikä poliisi pystynyt niihin kaikkiin puuttumaan.

Vakavin nuorisoon liittyvä poliisitehtävä oli Seinäjoella sattunut ryöstö, jossa tekijöinä oli kaksi 15-vuotiasta poikaa.

Kaikkiaan poliisilla oli viikonloppuna yli 350 tehtävää, joiden joukossa oli normaaleja poliisitehtäviä, kuten rattijuopumuksia, laittomia uhkauksia, lähisuhdeväkivaltaa yksityisasunnoissa ja pahoinpitelyjä julkisilla paikoilla.

Poliisin mukaan nuorisoa oli viikonloppuna erittäin paljon liikkeellä.

Varkaiden mukaan oli lähtenyt Laihialla Rajavuoren tuulivoimalatyömaalta kuusi kuparikelaa. Kelojen yhteispaino on noin 1 500 kiloa ja niiden arvo on noin 20 000 euroa. Varkaus ajoittuu jo edellisviikolle eli 10. - 11. elokuuta.

Suosittelemme