Hyppää sisältöön

Manchester United antaa lähtöpassit Mason Greenwoodille, vaikka pelaaja vapautui rikossyytteistä – näin seura perustelee päätöstä

Greenwoodia syytettiin seksuaalisesta väkivallasta ja pahoinpitelystä. Manchester Unitedin sisäisen tutkinnan mukaan Greenwood ei syyllistynyt rikoksiin, joista häntä syytettiin.

Mason Greenwood kuvassa.
Mason Greenwood on edustanut Manchester Unitedia seitsenvuotiaasta alkaen. Kuva: Sebastian Frej / MB Media / Getty Images
Paavo Forsberg
Avaa Yle-sovelluksessa

Manchester United ja hyökkääjä Mason Greenwoodin ovat sopineet, ettei pelaaja jatka seurassa.

Greenwoodia syytettiin vuonna 2022 seksuaalisesta väkivallasta ja pahoinpitelystä. Rikossyytteet kumottiin tämän vuoden helmikuussa, mutta 21-vuotias hyökkääjä ei ole harjoitellut joukkueen kanssa.

– Saatavilla olevien todisteiden valossa netissä julkaistu materiaali ei antanut kokonaiskuvaa tapahtumista, eikä Mason syyllistynyt rikoksiin, joista häntä aluksi syytettiin, Unitedin tiedotteessa kirjoitettiin.

– Kaikki ymmärtävät vaikeudet, jotka liittyvät hänet jatkoonsa seurassa. Siksi olemme yhdessä päättäneet, että hänen on parasta jatkaa uraansa muualla.

United kertoi auttavansa Greenwoodia uuden seuran etsinnässä.

United-kasvatti Greenwood kertoi omassa tiedotteessaan ymmärtävänsä, että ihmiset tuomitsevat hänet sosiaalisessa mediassa näkemänsä perusteella.

– En tehnyt asioita, joista minua syytettiin. Myönnän kuitenkin tehneeni parisuhteeni alussa virheitä, ja kannan vastuuni tilanteista, jotka johtivat somessa olleeseen päivitykseen, Greenwood sanoi

– Kiitän Unitedia, jota olen kannattanut seitsenvuotiaasta asti. Aion olla parempi jalkapalloilija, isä ja persoona. Haluan käyttää taitojani myönteisellä tavalla kentällä ja sen ulkopuolella.

Mason Greenwood kuvassa.
Greenwood matkalla oikeudenkäyntiin marraskuussa 2022. Kuva: Paul Currie / PA Images via Getty Images

Puolentoista vuoden näytös

Greenwood oli sivussa joukkueensa toiminnasta tammikuusta 2022 alkaen, kun hänet pidätettiin epäiltynä seksuaalisesta väkivallasta ja pahoinpitelystä.

Tapaus tuli julkisuuteen, kun Greenwoodin entinen tyttöystävä jakoi sosiaalisessa mediassa kuvia ja videon, jossa hän kertoi joutuneensa väkivallan uhriksi. Helmikuussa Greenwoodin kerrottiin vapautuneen syytteistä, kun avaintodistaja vetäytyi tapauksesta.

Greenwood ei saanut syytteistä vapautumisen jälkeen harjoitella joukkueen kanssa, sillä seura aloitti oman sisäisen tutkintansa.

Unitedin naisfanien ryhmittymä sanoi kauden kynnyksellä, että Greenwoodin paluu kertoisi seuran kanssa tekemisissä oleville naisille, että ainoastaan miehillä ja pelaajilla, jotka tekevät seuralle rahaa, on merkitystä.

– Jos haluaa pelata korkeimmalla tasolla maailman suurimmassa seurassa, täytyy olla valmis käyttäytymään odotusten mukaisesti ja vastuullisesti, kannanotossa sanottiin.

Greenwoodilla on sopimus Unitedin kanssa kesäkuuhun 2025 asti. Nyt seura etsii pelaajalle sopivaa ostaja- tai lainaajaehdokasta.

Manchester Unitedin fanit vastustivat Mason Greenwoodin paluuta.
Kannattajia vastustamassa Greenwoodin paluuta. Seura suunnitteli konsultoivansa päätöksestä myös naisten edustusjoukkueen pelaajia. Kuva: James Gill / Getty Images

Juttua korjattu 23.8.2023 klo 8.50: United ja Greenwood sopivat, ettei pelaaja jatka seurassa, mutta sopimusta ei ole purettu.

Suosittelemme