Hyppää sisältöön

Miksi haluat pukeutua tai pukea lapsesi merkkivaatteisiin? Kerro Ylelle, teemme juttua

Kerro jutun lopussa olevan lomakkeen kautta, miksi haluat pukeutua merkkivaatteisiin ja mitä ne sinulle merkitsevät. Toivomme vastauksia sekä nuorilta että vanhemmilta.

Louis Vuitton -käsilaukku roikkuu henkilön kyljellä.
Kuva: Michael Gstettenbauer / AOP
Hanna Hanhinen

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Merkkivaatteilla pröystäily on osa sosiaalista mediaa. Niitä esitellään, himoitaan ja jaetaan pukeutumisvinkkejä. Tietynlaiset vaatteet voivat antaa tunteen joukkoon kuulumisesta, vaikka vaatteisiin ei olisi taloudellisesti varaa.

Esimerkiksi manageri Carla Ahonius nosti keväällä esiin huolensa somessa leviävästä ilmiöstä, jossa merkkivaatteet näyttelevät suurta roolia nuorten sosiaalisessa elämässä.

Merkkivaatteita on jopa ryöstetty nuorten päältä esimerkiksi eteläisessä Suomessa.

Moni hankkii leikki-ikäiselle lapselleen merkkivaatteita, mutta joskus vaatteissa leikkiminen estetään likaantumisen tai rikkoutumisen pelossa.

Turhauttaako tai ahdistaako tarve pukeutua merkkivaatteisiin sinun perheessäsi? Oletko valmis hankkimaan itsellesi tai lapsellesi merkkivaatteita huolimatta siitä, ettei niihin ole välttämättä varaa? Mitä tietyn merkkiset vaatteet sinulle merkitsevät tai edustavat? Kerro meille kokemuksesi, teemme juttua aiheesta.

Suosittelemme