Hyppää sisältöön

Lappeenrannan lentoaseman matkustajista runsas viidennes tulee Venäjältä

Ulkomaalaiset ja suomalaiset käyttävät suunnilleen yhtä paljon lentokenttää. Italiasta tulee noin neljännes matkustajista ja Venäjältä noin viidennes.

Matkustajia poistumassa Budapestista saapuneesta lentokoneesta Lappeenrannassa.
Ryanairin Lappeenranta-Bergamo lentojen matkustajista runsas puolet on ulkomaalaisia ja runsas viidennes tulee Venäjältä. Kuva: Kalle Purhonen / Yle
Kalle Schönberg

Ulkomaalaiset ja suomalaiset käyttävät suunnilleen yhtä paljon Lappeenrannan lentoasemaa Ryanairin lennoilla.

TAK-analysointikeskuksen tekemän tutkimuksen mukaan lentomatkustajista noin 54 prosenttia asuu ulkomailla, ja Suomessa asuu noin 46 prosenttia matkustajista.

Runsas neljännes lentoaseman matkustajista asuu Italiassa. Heistä suurin osa vierailee matkansa aikana myös Venäjällä. Puhtaasti Venäjältä tulee runsas viidennes matkustajista.

Suomalaisista matkustajista vajaa puolet asuu Etelä-Karjalassa. Seuraavaksi suurimmat ryhmät tulevat naapurimaakunnista ja Uudeltamaalta. Matkustajia tulee myös Kainuusta ja Pohjois-Pohjanmaalta.

Rahaa jää Lappeenrantaan 160 000 euroa kuukaudessa

Tutkimuksen mukaan lentoaseman matkustajat jättivät Lappeenrannan seudulle noin 160 000 euroa kuukaudessa. Yksi matkustaja kulutti Lappeenrannan seudulla keskimäärin 104 euroa. Italiassa asuvat käyttivät Lappeenrannan seudulla keskimäärin 156 euroa matkustajaa kohden.

Tutkimus arvioi, että lentoaseman matkustajat käyttävät Lappeenrannan seudulla noin 1,7 miljoonaa euroa vuonna 2023.

Tutkimus- ja analysointikeskus TAK teki tutkimuksen tänä kesänä ja siihen haastateltiin runsaat 700 lentomatkustajaa. Ryanair lentää kaksi kertaa viikossa Italian Bergamon ja Lappeenrannan välillä.

Suosittelemme