Hyppää sisältöön

Äitinsä taposta epäillylle vaaditaan 10 vuoden ehdotonta tuomiota

Epäilty on myöntänyt esitutkinnassa syyllistyneensä tappoon. Väkivallanteko tapahtui Imatralla huhtikuussa.

Oikeustalon nimi.
Asian käsittely alkoi Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa tänään. Kuva: Tanja Heimonen / Yle
Heikki Koskinen

Syyttäjä vaatii Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa yli 10 vuoden ehdotonta vankeutta äitinsä taposta epäilylle miehelle. Epäilty on esitutkinnassa myöntänyt syyllistyneensä tappoon. Uhrin ruumiista myös löytyi poliisin tutkinnassa syytetyn DNA:ta.

Väkivallanteko tapahtui yksityisasunnossa Imatralla viime huhtikuussa. Miehen väkivallan seurauksena naishenkilö on tukehtunut ja kuollut.

Kuulusteluiden perusteella tilanne lähti liikkeelle sanallisesta riidasta. Syytetyn mukaan aluksi miehen tarkoitus ei ole ollut tappaa. Kun nainen puolustautui, oli tarkoitukseksi muuttunut tappaminen.

Väkivallanteko tapahtui noin iltakuudelta. Tämän jälkeen syytetty poistui paikalta antamatta uhrille ensiapua tai hälyttämättä apua. Kello seitsemän jälkeen syytetty oli kuitenkin ilmoittanut oma-aloitteisesti tapahtuneesta hätäkeskukseen.

Haastehakemuksen mukaan syytetty on tuomittu kahdesti aikaisemminkin samaan naiseen kohdistuneista pahoinpitelyistä. Syyttäjä pitää aikaisempaa rikoshistoriaa tuomion koventamisperusteena.

Asian käsittely alkoi Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa tänään.

Suosittelemme