Hyppää sisältöön

Savonlinnaan saapuvien charter-lentojen määrä tuplaantuu ensi vuonna

Kansainvälisille matkailijoille ja matkailuyrityksille on paljon näytettävää Etelä-Savossa, vaikka suomalaisten mielestä paras matkailusesonki alkaa olla ohi.

Lähtöselvitystiski tyhjillään autiolla lentoasemalla.
Savonlinnan lentokentälle laskeutunee ensi vuonna kaksikertaa enemmän charter-lentoja kuin tänä kesänä. Arkistokuva. Kuva: Kati Rantala / Yle
Milka Krogerus

Savonlinnaan saapuvien charter-lentojen määrä saattaa tuplaantua ensi kesänä.

Savonlinnaan on saapunut kesän aikana tilauslentoja Rotterdamista kesäkuussa ja elo-syyskuun vaihteessa Frankfurtista. Torstaina saapuneessa koneessa oli lähes 60 matkailijaa, jotka saapuivat lomailemaan Savonlinnan seudulle.

– Savonlinnasta loppuu kapasiteetti nopeasti ja siksi meidän vaikutuslaueena on ennemminkin koko Saimaa, tähdentää Visit Savonlinnan toimitusjohtaja Jaana Komi.

Suurin myyntivaltti alueella on luonto ja sen tuomat mahdollisuudet.

– Kaikki vieraat ovat vakuuttuneita, että meillä on hienoja asioita tarjota. Yksi, mikä selkeästi tuntuu kiinnostavan, on mökkiloma Saimaalla ja siihen on paljon mahdollisuuksia Etelä-Savossa.

Visit Savonlinnan mukaan tämän kesän charter-lennoilla saapuneiden matkailijoiden joukossa on myös matkailuyrittäjien ja esimerkiksi lentoyhtiö Lufthansan väkeä. Ensi vuodesta on jo neuvoteltu, ja näyttää siltä, että Savonlinnaan saapuu ensi vuonna kaksi kertaa enemmän charter-lentoja.

Vaikka suomalaisen näkökulmasta kuumin matkailusesonki tuntuu olevan ohi, keskieurooppalaisille näytettävää ja nähtävää on vielä runsaasti. Keski-Euroopassa elokuu on suosittu lomakuukausi, ja toisin kuin monet suomalaiset, nämä matkailijat eivät hae lomaltaan pelkkää auringonpaistetta.

– Eivät he kesää tule täältä hakemaan. Aktiviteettilomat tuntuvat lisääntyvän ja vanhemmatkin ihmiset haluaa tekemistä lomalleen. Siinä esimerkiksi pyöräreittien tyyppiset asiat ovat tärkeässä osassa.

Komi muistuttaa, että matkailun kehittäminen alueella on pitkä ja työteliäs prosessi.

– Pikavoittoja tässä ei ole. Vaatii monen ihmisen työpanoksen ja paljon työtunteja, että löytyy se oikea tuote ja se kohtaa sen kanssa, mitä matkanjärjestäjä haluaa.

Mikäli rahoitusta saadaan enemmän, on Komin mukaan tarkoitus laajentaa toiminta-aluetta Mikkeliin ja jopa Varkauteen saakka.

Suosittelemme