Hyppää sisältöön

Wilma Murron kilpakumppanit ihmettelevät Suomea ja suomalaisia: ”Pientä kateutta ulkomailta tulee meidän suuntaan”

Wilma Murto kertoo saaneensa onnitteluita tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä ja Jenni Haukiolta sekä pääministeri Petteri Orpolta.

Wilma Murto mitaliseremonian jälkeen.
Wilma Murto antoi suukon mitalilleen. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Simo Arkko,
Laura Arffman

Wilma Murto sai torstaina aidon MM-pronssimitalin kaulaansa palkintojenjakotilaisuudessa. Mitali oli Murrolle ensimmäinen globaaleissa arvokisoissa eli MM-kisoissa tai olympialaisissa.

– Tunnelmat olivat hienot. Todella hieno finaali eilen, ensimmäinen globaali arvokisamitali. Hieno juttu, oli minkä värinen tahansa. Se palkintojenjako realisoi sen, Murto kommentoi Yle Urheilulle.

– Todella hieno hetki. Kultamitalistit ihmettelivät Suomen lippujen määrää, että kuka nyt oikein voitti, Murto naureskeli.

Ulkomaalaiset ihmetelleet

Murtoa saapui katsomaan paljon yleisurheilufaneja Budapestiin, mutta myös kotikatsomoissa finaali tavoitti yli 2,1 miljoonaa katsojaa. Myös tätä on päivitelty ulkomaalaisten kanssa.

– Ne luvut ovat ihan älyttömiä. Niitä on ulkomaalaisten urheilijoiden kanssa käyty läpi. He ovat kovasti ihmetelleet, minkälainen yleisurheilumaa Suomi on. He ovat olleet kovin vaikuttuneita fanilaumasta, mikä täällä on. Pientä kateutta ulkomailta tulee meidän suuntaan, Murto paljastaa.

Murto sai myöhään keskiviikkoiltana kuohuviinisuihkun päällensä saapuessaan hotellille. Hän vietti iltaa hotellilla joukkueen, läheisten ja kavereiden kanssa. Lyhyiden yöunien ja kakkukahvien jälkeen hän saapui mitaliseremoniaan.

Wilma Murto tuuletti mitalia.
Wilma Murto otti suomalaiyleisön suosionosoitukset ilolla vastaan. Kuva: Lehtikuva

Otettu onnitteluista

Onnitteluja mitalista on tullut paljon, eikä hän ole ehtinyt käydä vielä kaikkia läpi. Mieleen on jäänyt presidentti Sauli Niinistön ja Jenni Haukion sekä pääministeri Petteri Orpon yhteydenotot.

– Tasavallan presidentin ja Jenni Haukion terveiset ja Petteri Orpon terveiset ovat olleet sellaisia, että vähän ihmetyttää, että minulleko tällaisia tulee. Olen ollut todella otettu niistä.

Wilma Murto juhlii MM-pronssia.
Murto on saavuttanut aiemmin EM-kultaa hallissa ja ulkoradalla. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Murto aikoo jännittää illalla Silja Kososen moukarifinaalia. Salolainen on myös tehnyt sopimuksen Suomen ennätystä odottavan Kososen kanssa.

– Siljalle älyttömät tsempit. Meillä on seiskavitosesta diili. Se saisi mennä. Odotan todella innolla. En ole katsomassa paikan päällä, mutta seuraan tarkasti, miten hänellä menee.

MM-pronssimitalisti palaa Suomeen aikaisin perjantaina.

– Aikaisin joudun lähtemään, mutta se tuntuu hyvältä idealta juuri nyt, Murto tiivisti.

Katie Moon, Nina Kennedy ja Wilma Murto palkintojenjaossa.
Katie Moon, Nina Kennedy ja Wilma Murto palkintojenjaossa. Kuva: Getty Images

Suosittelemme