Hyppää sisältöön

Yksi kuoli rivitalon tulipalossa Luumäellä

Tulipalon syttymissyystä ei toistaiseksi ole tietoa.

Rivitalon kattoa puretaan työkoneella, pelastajia pihalla.
Savu pääsi leviämään rivitalon kattorakenteissa, sillä niissä ei ole palo-osastointia huoneistojen välissä. Kuva: Ville Toijonen / Yle
Ilona Pesu,
Ville Toijonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Rivitalossa Luumäellä Etelä-Karjalassa syttyi varhain perjantaiaamuna tulipalo.

Komisario Kalle Heijari Kaakkois-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kertoo, että tulipalossa on kuollut yksi ja loukkaantunut yksi henkilö.

Pelastuslaitoksen mukaan tulipalo oli yksikerroksisen rivitalon päätyhuoneistossa. Palo saatiin hallintaan ennen aamuseitsemää, mutta jälkisammutus- ja raivaustyöt jatkuvat iltapäivään asti.

Tulipalon syttymissyystä ei toistaiseksi ole tietoa.

Poliisi on aloittanut palopaikalla palonsyyn ja kuolemansyyn tutkinnan. Tutkinnan alkuvaiheessa ei ole tullut ilmi mitään rikokseen viittaavaa, kertoo poliisi aamupäivällä julkaisemassaan tiedotteessa.

Pelastajia ja paloautoja kadulla asutusalueella.
Tulipaloa sammuttamaan tuli yksiköitä useilta paloasemilta Etelä-Karjalasta, mutta myös naapurimaakunnasta Kymenlaaksosta. Kuva: Ville Toijonen / Yle

Päivystävä palomestari Pasi Tarkiainen arvioi puoli kahdeksan aikaan aamulla, että palo on vaurioittanut kolmea tai neljää asuntoa.

– Päätyhuoneisto on pahiten kärsinyt palovahingoista ja pari seuraavaa huoneistoa on kärsinyt savu- ja vesivahingoista. Tällä hetkellä sammutustyö on edelleen käynnissä, kattoa avataan ja saadaan välipohja sammutettua, Tarkiainen kertoi.

Haastetta sammutustyöhön tuo 1970–1980-luvun rakennustekniikka.

– Välipohjat ovat koko matkalla auki eikä niitä ole huoneistoittain palo-osastoitu. Savu pääsee välipohjassa leviämään.

Kartta Jurvalanharjun sijainnista suhteessa 6-tiehen ja Taavettiin.
Jurvalanharju sijaitsee lähellä Luumäen Taavettia. Kuva: Mari Siltanen / Yle, Mapcreator, Open Street Map

Pelastuslaitos sai hälytyksen Korkearannantielle perjantaiaamuna kello viiden jälkeen.

Paikalle hälytettiin aamuvarhaisella pelastushenkilöstöä kahdelta Lappeenrannan paloasemalta, Lemiltä, Luumäeltä, Imatran ja Rutolan VPK:sta sekä Kymenlaakson pelastuslaitokselta.

Uutisen tietoja on täydennetty aamun ja aamupäivän aikana useita kertoja, poliisin tilannekeskuksesta saatu tieto on lisätty kello 8.15. Kadunnimi korjattu oikeaan muotoon klo 10.57, tekstissä luki virheellisesti Korkeaharjuntie.

Suosittelemme