Hyppää sisältöön

AC Oulu vapautti päävalmentajansa valmennusvastuusta etuajassa

Ricardo Duarte ilmoitti aiemmin, että hän ei jatka Oulussa ensi kaudella. Nyt Duarte on vapautettu tehtävistään huonosti menneiden pelien takia.

AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duerte Oulun Raatin kentällä
Portugalilainen Ricardo Duarte ehti valmentaa Oulussa vajaat kaksi kautta. Kuva: Iitu Lehtonen / AC Oulu
Pekka Loukkola
Avaa Yle-sovelluksessa

Päävalmentaja Ricardo Duarten vastuut siirtyvät apulaisvalmentajien Rauno Ojasen ja J-P Savolaisen harteille.

AC Oulu on vapauttanut päävalmentaja Duarten kaikista tehtävistä seuran toiminnassa. Duarten aikakausi laivastonsinisten peräsimessä kesti lähes kaksi vuotta. Aiemmin viime viikolla AC Oulu kertoi, että seura ja valmentaja ovat päätyneet siihen ratkaisuun, ettei seura käytä Duarten sopimuksessa ollutta optiota kauden 2024 osalta.

Hyvin edenneen kauden jälkeen oululaisten otteet eivät ole sujuneet viime aikoina toivotulla tavalla. Kaksi tappiota viikon sisään Ilvekselle ja samalla tippuminen Suomen cupin välierässä aiheuttivat lopullisesti sen, että seura päätyi tekemään välittömästi muutoksia valmennuksen osalta.

AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkisen mukaan joukkueen tulokset ja pelillinen ilme ovat olleet alavireiset viime aikoina.

– Kuudesta viimeisimmästä ottelusta neljä tappiota sarjataulukossa meitä huonompia joukkueita vastaan, joten oli aika tehdä muutos, kertoo Heikkinen.

Heikkisen mukaan seura kertoo ensi kauden valmentajasta myöhemmin.

Rauno Ojanen ja J-P Savolainen jakavat päävalmentajan tehtävät loppukauden ajaksi. Jani Luukkonen ja Janne Romo jatkavat tehtävissään ja Mikko Isokangas jatkaa myös edustusjoukkueen valmennustiimin jäsenenä.

AC Oulu kohtaa HJK:n Oulussa ensi sunnuntaina.

Suosittelemme