Hyppää sisältöön

Ainakin kolme Yhdysvaltain merijalkaväen sotilasta kuoli sotilaskoneen syöksyttyä maahan Australiassa

Yhdysvaltain merijalkaväen sotilaita kuljettanut sotilaskone syöksyi maahan Australiassa yhteisten sotaharjoitusten aikana. Turman syytä ei vielä tiedetä.

Bell Boeing V-22 Osprey -kone
Onnettomuuteen joutunut kone oli Bell Boeing V-22 Osprey -tyyppinen. Kuva: EPA
STT-Yle,
Leonard Wilhelmus
Avaa Yle-sovelluksessa

Kolmen Yhdysvaltain merijalkaväen sotilaan on vahvistettu kuolleen, kun sotilaskone syöksyi sunnuntaina maahan harjoitusten aikana Australiassa Pohjoisterritorion alueella. Yhdysvaltain asevoimien edustajat kertovat asiasta lausunnossaan.

Viisi ihmistä on kuljetettu sairaalaan vakavassa tilassa, lausunnossa kerrotaan. Koneessa oli yhteensä 23 sotilasta. Aiemmin paikallinen poliisi sanoi, että viisi ihmistä oli lähetetty sairaalaan ja heistä yksi oli kriittisessä tilassa.

Viranomaiset ovat australialaisen yleisradioyhtiö ABC:n mukaan vahvistaneet, että pelastustoimia tehdään lähellä Melvillen saarta 60 kilometriä Darwinin kaupungista pohjoiseen. Turmapaikan kaukainen sijainti on hankaloittanut pelastustöitä.

Yhdysvaltain asevoimien edustajat kertovat, että turman syyn selvittämiseksi on käynnistetty tutkinta.

Australian pääministeri Anthony Albanese kutsui turmaa ”traagiseksi”, mutta painotti, että tapahtumien tarkkaa kulkua selvitetään yhä.

Australian puolustusministeriö vahvisti lentokoneen kuljettaneen Yhdysvaltain puolustushenkilöstöä. Puolustusministeriö sanoi myös, että koneessa ei vaikuttanut olleen australialaisia sotilaita.

Lentokone osallistui useiden maiden yhteisiin sotaharjoituksiin lähellä Tiwi-saaria Darwinin kaupungin pohjoispuolella.

Predators Run -harjoituksiin osallistuu ABC:n mukaan yli 2 500 sotilasta Yhdysvalloista, Australiasta, Filippiineiltä, Itä-Timorista ja Indonesiasta.

Viime kuussa neljä australialaissotilasta kuoli helikopteriturmassa Australian ja Yhdysvaltojen yhteisharjoituksen aikana. Maat ovat tiivistäneet sotilaallista yhteistyötään viime vuosina.

Lähteet: AFP, Reuters

Täsmennetty 27.8. klo 14:11, että turmassa kuolleista tiedotti Yhdysvaltain asevoimat.

Suosittelemme