Hyppää sisältöön

Pikku Kakkosen Mediamaailmaa kaavaillaan tyhjilleen jäävään Sara Hildénin taidemuseoon

Särkänniemeen kaavailtu Pikku Kakkosen Mediamaailma vahvistaa lasten mediataitoja. Mediamaailman avaus siirtyi vuosilla kaavavalitusten vuoksi. Nyt ovet on tarkoitus avata Ylen 100-vuotisjuhlavuonna 2026.

Ihmisiä jonottamassa Sara Hildenin taidemuseoon Tampereella.
Pikku Kakkosen Mediamaailma sijoittuu Särkänniemellä joko tyhjäksi jäävän Sara Hildénin taidemuseon tiloihin tai sille rakennetaan uudet tilat. Kuva: Anna Sirén / Yle
Kai Pohjanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampereen Särkänniemen huvipuistoon suunniteltu Pikku Kakkosen Mediamaailma lykkääntyy vuosilla. Sekä Ylen että Särkänniemen toiveissa on, että Pikku Kakkosen Mediamaailma avautuisi vuonna 2026, kun Yle täyttää sata vuotta.

Särkänniemen osalta uuden Mediamaailman sijoituspaikaksi on kaavailtu huvipuistosta pois muuttavan Sara Hildénin taidemuseon tiloja. Vielä ei tosin ole varmaa, tapahtuuko muutto sellaisessa aikataulussa, että Pikku Kakkosen Mediamaailma pääsisi käynnistämään toimintansa museolta tyhjiksi jääneissä tiloissa jo vuonna 2026, vai rakennetaanko Mediamaailmaa ajatellen aivan uudet tilat.

Aiemmin suunnitelmissa oli, että Pikku Kakkosen Mediamaailma olisi avautunut jo loppuvuodesta 2022. Särkänniemestä kerrotaan, että viivästyksen syynä on ollut esimerkiksi alueen kaavasta tehdyt valitukset, jotka on nyt hylätty.

Kuvassa on tyhjä betoniseinäinen halli, jonka oikealla sivulla on korkeat rappuset.
Pikku Kakkosen Mediamaailman konsepti on jo valmis, mutta tilat ovat kysymysmerkin alla. Kuva Sara Hildénin taidemuseon pohjakerroksesta. Kuva: Anna Sirén

Mediakasvatusta lapsille

Ylen ja usean mediakasvatukseen, kulttuuriin ja lastensuojeluun keskittyneiden järjestöjen luoma lasten mediataitoja vahvistava konsepti on valmis ja se voidaan ottaa käyttöön Pikku Kakkosen Mediamaailman avautuessa.

Pikku Kakkosen Mediamaailma on suunnattu 3–13-vuotiaille lapsille. Elämyksellisessä kohteessa lapset pääsevät tulevaisuudessa itse tuottamaan ääntä ja kuvaa sekä tutustumaan lisätyn todellisuuden (AR) ja pelien maailmaan. Myös erityistä tukea tarvitsevat lapset otetaan huomioon.

Kävijät tulevat kohtaamaan Mediamaailmassa myös Ylen lastenohjelmien hahmot kautta aikojen.

Pikku Kakkosen Mediamaailman konseptia on tarkoitus laajentaa tulevaisuudessa ympäri Suomea.

Artikkelia päivitetty 28.8.2023 kello 13.51: lisätty tietoa Mediamaailmasta.

Suosittelemme