Hyppää sisältöön

Kokoomusedustaja Noora Fagerströmin puoliso lähetti törkyviestejä vaimonsa haastattelua kommentoineille

Kansanedustaja Noora Fagerström (kok.) sanoo puolisonsa toimineen väärin. Fagerströmin puoliso Petteri Fagerström on pyytänyt sosiaalisessa mediassa anteeksi kirjoittamiaan viestejä.

Kokoomuksen kansanedustaja Noora Fagerström istuntosalissa.
Noora Fagerström on ensimmäisen kauden yrittäjätaustainen kansanedustaja. Kuva: Petteri Bülow / Yle
STT,
Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Kokoomuksen kansanedustaja Noora Fagerströmin puoliso Petteri Fagerström reagoi voimakkaasti kommentteihin, joita hänen puolisonsa haastattelu kirvoitti sosiaalisessa mediassa.

Iltalehti julkaisi viikonloppuna Noora Fagerströmin haastattelun. Fagerström sanoo haastattelussa muun muassa, että hallituksen leikkaukset kohdistuvat pienempituloisiin, koska he ovat kotona ja saavat etuuksia.

Petteri Fagerström lähetti haastattelua kriittisesti kommentoineelle Instagram-käyttäjälle useamman yksityisviestin aiheesta. Hän kirjoitti muun muassa: ”En enää ihmettele, miksi niin moni on uhannut tappaa sut” ja ”Vittu sä oot ränttääjä loppu! Vitun vasurisaasta!”.

Käyttäjän julkaistua Fagerströmin lähettämät viestit tämä selitti toimintaansa kommentoimalla julkaisua: ”Itse avauduit aiheesta, että sinua uhkaillaan väkivallalla lehdessä juuri vähän aikaa sitten. En sinänsä ihmettele, kun katsoo, miten toimit.”

Viestejä myös Paavo Arhinmäelle

Myös Helsingin apulaispormestari Paavo Arhinmäki (vas.) sai Petteri Fagerströmilta viestejä jaettuaan Instagramissa kuvia Noora Fagerströmin haastattelua koskevasta lööpistä sekä aiemmasta jutusta, joka koski Fagerströmien perustaman Jungle Juice Barin oikeustapausta.

Petteri Fagerström kirjoitti Arhinmäelle tämän menneen liian pitkälle. ”Saat selittää tämän. Kasvotusten. Mun muisti riittää hautaan asti. Ala keksiä selityksiä Paavo”, Fagerström kirjoittaa. Arhinmäki julkaisi saamiaan viestejä.

STT pyysi Petteri Fagerströmiltä haastattelua, mutta tämä kieltäytyi ja totesi olevansa yksityishenkilö. Instagramissa hän syytti viestinsä julkaissutta henkilöä kiusaamisesta.

Fagerström poisti myöhemmin syyttelyviestin ja STT:n toisen yhteydenoton jälkeen pyysi Instagramissa anteeksi tunnekuohussa kirjoittamiaan asiattomia viestejä. ”Ketään ei mielestäni pidä uhkailla tai kiusata sosiaalisessa mediassa”, Fagerström kirjoitti.

Noora Fagerström ei vastannut STT:n haastattelupyyntöihin aiheesta maanantai-iltapäivään mennessä. Myöhemmin hän kommentoi puolisonsa lähettämiä viestejä Instagramissa ja sanoi tämän toimineen väärin. ”Aikuisena ihmisenä hän toki itse vastaa sanoistaan ja teoistaan, mutta olen pahoillani tilanteesta. En hyväksy asiatonta tai uhkaavaa kielenkäyttöä”, kansanedustaja kirjoitti.

Yle ei ole tavoittanut Noora eikä Petteri Fagerströmia kommentoimaan asiaa maanantain aikana. Petteri Fagerströmin viesteistä uutisoi ensin Iltalehti.

Suosittelemme