Hyppää sisältöön

Terveysaseman viikonloppuvastaanotto päättyy Suomussalmella

Hyvinvointialueen hallitus päätti viikonloppuvastaanoton päättymisestä toukokuussa.

Jalonkatu Suomussalmella.
Kuvituskuva Suomussalmelta. Kuva: Antti Valtteri Tauriainen / Yle
Tanja Heikkonen

Kainuun hyvinvointialueen Suomussalmen terveysaseman vastaanottopalvelut ovat syyskuun alusta lähtien avoinna vain arkipäivisin. Viikonloppuvastaanotto on ollut jo tauolla kesäkuusta elokuun loppuun terveysasemien kesäajan supistetun toiminnan vuoksi.

Hyvinvointialueen hallitus päätti viikonloppuvastaanoton päättymisestä toukokuussa.

– Kesätauon aikana on valmisteltu päätöksen toimeenpanoa, kertoo terveyskeskustoiminnoista vastaava palvelualuepäällikkö Arja Horto hyvinvointialueen tiedotteessa.

Perusterveydenhuollon avosairaanhoito palvelee Suomussalmen terveysaseman vastaanotolla arkipäivisin. Viikonloppuisin ja virka-ajan ulkopuolella päivystyksellisissä asioissa tulee ottaa yhteyttä päivystysapunumeroon 116 117 hoidontarpeen arvion tekemiseksi. Henkeä uhkaavissa tai onnettomuustilanteissa on aina soitettava hätänumeroon 112.

– Arkipäivisin terveysaseman toiminta jatkuu entisellään. Päivystystoiminta järjestetään Kainuun keskussairaalassa, jossa on ympärivuorokautinen henkilöstöresurssi sekä tarvittavat tukipalvelut saatavilla, toteaa perusterveydenhuollon ylilääkäri Atte Veteläinen.

Lue lisää paikallisia uutisia Yle Uutisten netistä.

Suosittelemme