Hyppää sisältöön

Kovat syytteet: Viidellä eri tekovälineellä varustautunut porukka pakotti ryöstön uhrin panttivangiksi autoon Tampereella

Neljälle henkilölle vaaditaan vähintään 3,5 vuoden tuomioita.

Tampereen oikeustalo.
Tapausta käsitellään Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Kuva: Jani Aarnio / Yle
Anu Leena Hankaniemi
Avaa Yle-sovelluksessa

Pirkanmaalla luettiin syytteet harvinaisesta törkeästä ryöstöstä, vapaudenriistosta ja muista rikoksista.

Tämä näkyy myös rangaistusvaatimuksissa. Syyttäjä vaatii neljälle henkilölle ainakin 3,5 vuoden tuomioita. Kahdelle heistä vaaditaan kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden tuomioita.

Mies ryöstettiin viime maaliskuussa Tampereen Takahuhdissa. Tuttu pyysi häntä tulemaan paikalle, jolloin häntä uhattiin puukolla, pesäpallomailalla ja aseella. Syytetyiltä löytyi takavarikossa myös kaasusumutin ja nyrkkirauta.

Mies pakotettiin väkivalloin omaan autoonsa ja kiinnitettiin siellä nippusiteellä. Häntä uhattiin ajomatkan aikana puukolla, ampumisella ja pesäpallomailalla. Mieheltä vietiin pankkitunnukset, avaimet ja muuta omaisuutta.

Lopulta yksi syytetyistä ajoi Lempäälässä lumipenkkaan. Ryöstöporukka pakeni paikalta ja jätti uhrin autoon silmät sidottuina. Mies pääsi pakenemaan, kun sai nippusiteen irti käsistään.

Syyttäjä pitää tekoa törkeänä, koska teossa on käytetty useampaa tekovälinettä ja teko on kestänyt pitkään. Myös osallisten lukumäärä ja esitetyt uhkaukset vaikuttavat teon törkeyteen.

Syytetyt ovat olleet jo keväästä tai kesästä asti vangittuina.

Pirkanmaan käräjäoikeus antaa tuomiot asiassa myöhemmin.

Suosittelemme