Hyppää sisältöön

Keskustan Katri Kulmuni ja Hanna Huttunen paheksuvat lentoliikenteen tuen lopettamista

Valtiovarainministeriön maanantaina julkistamassa budjettiesityksessä ei ole mainittu enää tukea Kajaanin, Kokkolan, Kemi-Tornion, Joensuun ja Jyväskylän lentoliikenteeseen.

Matkustajia nousemassa koneeseen Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Valtion tuki on mahdollistanut säännöllisen lentoliikenteen maakuntakentille. Kuva: Pirkko Kukko-Liedes / Yle
Tiinamaija Rantamartti

Keskustan kansanedustajat Katri Kulmuni ja Hanna Huttunen paheksuvat tuen lopettamista maakuntien lentoliikenteelle.

Valtiovarainministeriön maanantaina julkistama budjettiesitys ei sisällä enää tukea Kajaanin, Kokkola-Pietarsaaren, Kemi-Tornion, Joensuun ja Jyväskylän lentoliikenteeseen.

Hallitus on tukenut koronapandemian jälkeen viiden maakuntakentän lentoyhteyksiä, jotka aikaisemmin ovat olleet markkinaehtoisia.

Kansanedustajien mukaan perussuomalaiset heikentävät ensitöikseen vientiteollisuuden kasvumahdollisuuksia.

– Aikooko hallitus todella jättää näiden vientialueiden ihmiset ja teollisuuden heikennettyjen yhteyksien taakse, kysyy Katri Kulmuni.

Kansanedustajat Kulmuni ja Huttunen toteavat kannanotossaan, että hallitusohjelman lupaus kolmen tunnin saavutettavuudesta pääkaupunkiin murenee jo heti ensimmäisessä valtiovarainministeri Riikka Purran budjettiesityksessä.

– Hallitusohjelman kirjaukset ovat kauniita, mutta vain tyhjiä sanoja, jos hallitus ei turvaa maakuntien saavutettavuutta. Lentoliikenteen puuttuminen budjettipohjasta on järkytys alueemme toimijoille, Hanna Huttunen toteaa.

Katri Kulmuni on kolmannen kauden kansanedustaja Lapin vaalipiiristä. Hanna Huttunen Savo-Karjalan vaalipiiristä on eduskunnassa nyt toista kauttaan.

Suosittelemme