Hyppää sisältöön

Voiko suomalaisen median uutisointiin Ukrainan sodasta luottaa? Katso JSN:n keskustelutilaisuus

Millaisia vaikeuksia tietojen tarkistamisessa sodan oloissa on ollut ja kuinka avoimesti tästä on kerrottu yleisölle? JSN:n, Jyväskylän yliopiston ja eri medioiden edustajat keskustelivat sotajournalismista.

Ylen kirjeenvaihtaja Antti Kuronen korostaa paikallaolon merkitystä sotajournalismissa.
Arvo Vuorela

Julkisen sanan neuvosto (JSN) järjesti keskustelutilaisuuden todenmukaisesta journalismista sodan oloissa Jyväskylän yliopiston vanhassa juhlasalissa keskiviikkoiltana 30. elokuuta.

Keskustelua johdatteli JSN:n puheenjohtaja Eero Hyvönen.

Professori Antero Holmila Jyväskylän yliopistosta kiteytti aluksi historioitsijan näkökulmasta sodan totuudet ja hyvä tarinat. Omia havaintojaan sotajournalismista esittivät Ukrainan ja Venäjän sodasta raportoiva Ylen ulkomaankirjeenvaihtaja Antti Kuronen, Keskisuomalaisen varapäätoimittaja Inkeri Pasanen ja Iltalehden vastaava päätoimittaja Perttu Kauppinen. Viimeisen puheenvuoron käytti JSN:n valmistelija Nenne Hallman.

Lisäksi keskustelutilaisuuden yleisö esitti panelisteille kysymyksiä.

Julkisen sanan neuvosto (JSN) on tiedotusvälineiden kustantajien ja toimittajien perustama elin, jonka tehtävänä on tulkita hyvää journalistista tapaa ja puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta.

Julkisen sanan neuvosto arvioi hyvää journalistista tapaa tulkitsemalla Journalistin ohjeita, jotka koskevat kaikkea journalistista työtä

Katso täältä koko keskustelutilaisuus.

Suosittelemme