Hyppää sisältöön

Lapin hyvinvointialue käyttää paikalliset palkankorotukset matalimpien palkkojen korotuksiin

Noin 5700 työntekijän palkka nousee. Osa palkankorotuksista on pieniä, osalla palkka nousee useita satoja euroja.

Potilaan kääntämisen harjoittelua voimaliivin avulla.
Palkkaharmonisoinnin tavoite Lapissa on, että yhtä vaativaa työtä tekevien työntekijöiden palkat ovat jatkossa keskenään samat. Kuvistuskuva. Kuva: Minna Rosvall / Yle
Tiinamaija Rantamartti

Lapin hyvinvointialue käyttää sote-sopimuksen alaiset paikalliset palkankorotuserät matalimpien palkkojen korottamiseen. Hyvinvointialue ja pääsopijajärjestöt ovat sopineet asiasta yksimielisesti.

Päätös lisää palkkauksen oikeudenmukaisuutta ja edistää palkkojen harmonisointia. Yhtä vaativaa työtä tekevien alimmat palkat nostetaan lähivuosina korkeampien palkkojen tasolle.

Noin 5700:n sote-sopimuksen piirissä työskentelevän palkka nousee. Osa palkankorotuksista on pieniä, osalla palkka nousee useita satoja euroja.

Palkankorotukset tulevat voimaan takautuvasti kesäkuun alusta lähtien. Korotukset pyritään saamaan maksuun jo syyskuun aikana.

Korotukset koskevat monia eri ammattiryhmiä. Esimerkiksi erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon lähihoitajien alimman tason lähtöpalkka korotettiin 2400 euroon ja sairaanhoitajien alimman tason lähtöpalkka 2700 euroon.

HYVTESin alaisten työntekijöiden eli muun muassa tukipalvelujen ja pelastuspalvelujen osalta palkkaneuvottelut ovat loppusuoralla, ja neuvottelutulos pyritään vahvistamaan aluehallituksen seuraavassa kokouksessa.

Nyt päätetyt korotukset kasvattavat hyvinvointialueen palkkamenoja noin 0,6 miljoonaa euroa kuukaudessa. Palkkausjärjestelmän uudistaminen jatkuu edelleen, ja seuraavat korotukset tehdään kesällä 2024.

Suosittelemme