Hyppää sisältöön

Vanhus joutuu odottamaan reilusti yli kuukauden palveluasumispaikkaa Varsinais-Suomessa

Ympärivuorokautisen palveluasumispaikan sai Varsinais-Suomessa keskimäärin 45 vuorokaudessa. Tämä on Varhan mukaan varsin kohtuullinen odotusaika.

Vanha ihminen istuu katsomassa televisiota, hän on selin kameraan.
Kuva: Sampo Saikkonen / Yle
Heinimaija Hirvonen

Vanhukset ovat odottaneet ympärivuorokautisen palveluasumisen paikkaa Varsinais-Suomessa tänä vuonna keskimäärin 45 vuorokautta. Omaishoidon tukipäätösten osalta keskimääräinen odotusaika oli tammi-kesäkuussa 22 vuorokautta.

Varsinais-Suomen hyvinvointialue (Varha) julkaisi nyt ensimmäistä kertaa ikääntyneiden sosiaalipalveluiden keskimääräiset odotusajat. Tiedot löytyvät Varhan verkkosivuilta. Aiemmin tietoja julkaisivat kunnat.

– Kesällä on jouduttu henkilöstön saatavuushaasteiden takia vähentämään hieman ympärivuorokautisen palveluasumisen paikkoja ja se näkyy odotusajoissa. Keskimääräiset odotusajat ovat silti varsin kohtuulliset, ikääntyneiden palveluiden asiakasohjausjohtaja Salla Lindegren kertoo Varhan tiedotteessa.

Laki velvoittaa hyvinvointialuetta julkaisemaan puolivuosittain tiedot siitä, missä ajassa iäkäs henkilö voi saada hakemansa sosiaalipalvelut. Lain mukaan maksimiaika sosiaalipalveluita koskevien päätösten toimeenpanolle on kolme kuukautta asian vireilletulosta.

Suosittelemme