Hyppää sisältöön

Kuusiokuntien aluevaltuutetut vetoavat hyvinvointialueeseen Kuusiolinnan neuvottelujen jatkamisen puolesta

Seutukunnan valtuutetut pitivät torstaina kriisipalaverin, jonka tuloksena kirjoittivat vetoomuksen oman alueensa sote-sopimuksen jatkamisen puolesta.

Terveyskeskuslääkäri Tuire Saloranta pitää lääkelaatikkoa kädessään.
Asukkaat ovat olleet tyytyväisiä palveluihin, joita Kuusiolinna Terveys on tuottanut. Arkistokuva. Kuva: Jukka Lehto / Yle
Elina Niemistö

Kuusiokunnissa asuvat aluevaltuutetut vetoavat hyvinvointialueeseen, jotta se jatkaisi vielä neuvotteluja Kuusiolinna Terveys Oy:n kanssa. Kuusiokuntien seutuneuvosto piti kriisikokouksen asiasta eilen.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue esittää maanantaina kokoontuvalle aluehallitukselle Kuusiokuntien sote-ulkoistussopimuksen irtisanomista. Pihlajalinnan pääosin omistama Kuusiolinna Terveys tuottaa sosiaali- ja terveyspalveluja Alavudelle, Kuortaneelle, Soiniin ja Ähtäriin.

Aluevaltuutetut esittävät, että asia palautetaan takaisin valmisteluun. Heidän mielestään aikataulu asian perehtymiseen on liian tiukka, kun asia on jo aluahallituksen käsittelyssä ensi maanantaina (4.9.) ja aluevaltuustossa seuraavana maanantaina (11.9.).

Toisaalta myös sopimuksen jatkaminen lainsäädännön edellyttämällä tavalla on heidän mielestään mahdollista.

Lisäksi he muistuttavat, että palveluja on tuotettu Kuusiokuntien alueella kustannustehokkaasti.

Kuusiokuntien seutuneuvostoon kuuluvat Alavuden kaupunki, Kuortaneen kunta, Soinin kunta, Ähtärin kaupunki.

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet aluevaltuutetut Lasse Anttila (kesk.), Silja Hiironniemi (kesk.), Petri Juurakko (ps.), Juha-Pekka Keisala (kesk.), Pirkko Oikari (kesk.), Annu Ridanpää-Taittonen (kok.) ja Marko Vainionpää (ps.).

Suosittelemme