Hyppää sisältöön

KuPS-tasapeli toi HJK:lle Veikkausliigan runkosarjan ykkössijan – FC Inter ylempään jatkosarjaan, VPS:lle kymmenes perättäinen voitto

Veikkausliigan kärkikaksikko HJK ja KuPS pelasivat 2–2-tasapelin runkosarjan päätöskierroksella. FC Inter lunasti itselleen ylemmän jatkosarjan paikan, VPS liitää puolestaan jo kymmenen ottelun voittoputkessa.

HJK ja KuPS 2–2-tasapeliin. Katso osumat.
Timo Uusitalo,
Yle–STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Kierroksen kärkikamppailu pelattiin loppuunmyydyllä, 10 121 silmäparin Töölön jalkapalloareenalla Helsingissä. HJK ja KuPS päätyivät värikkäiden vaiheiden jälkeen 2–2-tasapeliin, joka takasi HJK:lle runkosarjan ykkössijan yhden pisteen erolla KuPSiin. Samalla Klubi sai kotiedun mahdollisesti mestaruuden ratkaisevaan, ylemmän jatkosarjan päätöskierroksen KuPS-otteluun.

Ensimmäinen puoliaika oli kaksijakoinen, kun KuPS oli niskan päällä pitkään, ja HJK puolestaan hallitsi avauspuoliskon loppua. KuPS siirtyi johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta, kun Axel Widjeskog laukoi yläriman kautta 1–0-vierasosuman 15. minuutilla. HJK nousi 1–1:een Matti Peltolan 44. minuutilla tekemällä maalilla, jonka alusti päätyrajan tuntumassa Bojan Radulovic.

Toisella jaksolla Veikkausliigan runkosarjan maalipörssin 15 täysosumallaan vienyt Radulovic laukoi HJK:lle 2–1-maalin 50. minuutilla. Vain kahdeksan minuuttia myöhemmin kuopiolaiset nousivat 2–2-lopputulokseen. Tete Tengin laukaus kimposi Miro Tenhosta HJK:n verkkoon.

– Päällimmäisenä on harmitus, kun päästiin kotona 2–1-tilanteeseen. Paisti jäi tällä kertaa uuniin, kommentoi HJK-valmentaja Toni Korkeakunnas.

– Henkinen kantti oli joukkueella hyvä, kun tultiin ottelussa tasoihin. Hyvä tunnelma ja hyvätasoinen peli minusta. Vähän jäi maalit, jotka tehtiin meille, harmittamaan, totesi KuPSin valmentaja Jani Honkavaara.

FC Inter ylempään jatkosarjaan, Vepsulla kaikki on helppoa

Turussa FC Inter ja AC Oulu ratkoivat kuudennen sijan eli viimeisen ylempään jatkosarjaan oikeuttavan paikan. Oululaisten olisi pitänyt kaivaa vierasvoitto sinne päästäkseen, mutta se jäi haaveeksi. Inter voitti pelin 2–1 Petteri Forsellin ja Timo Stavitskin maaleilla.

– Hienoa, että pääsimme mestaruussarjaan ja saamme pelata loppukauden kovempia joukkueita vastaan. Pelimme on viime aikoina sujunut niin hyvin, että mitalitaisteluunkin on vielä pienet saumat, tuumasi Interin puolustuksen tukipilari Juuso Hämäläinen STT:lle.

Oulun valmentaja Rauno Ojanen ihmetteli kirivaihteen puuttumista toisella jaksolla.

– Avausjakso oli meiltä hyvää taistelua, mutta pelitempomme hiipui täysin toisella jaksolla. Syöttöpeli sakkasi pahemman kerran, ja sorruimme helppoihin virheisiin, Ojanen harmitteli.

Vaasan Palloseuralle ei löydy kotimaan sarjasta pysäyttäjää. VPS kaatoi vieraissa IFK Mariehamnin 2–1 Peter Michaelin ja Jevgeni Baškirovin maaleilla. Voitto oli Jussi Nuorelan suojateille jo kymmenes perättäinen.

– Emme olisi voineet kuvitellakaan kauden alkuesityksillä, että voisimme päästä tällaiseen voittoputkeen. Kaikki tuntuu olevan nyt helppoa verrattuna alkukauteen, kuvaili VPS:n lutonilaissyntyinen laituri Tyler Reid STT:lle.

Sarjakolmonen SJK hävisi FC Hakalle 0–1 Valkeakoskella. Elias Mastokangas viimeisteli ratkaisun toisen puoliajan alussa.

FC Lahti otti arvokkaan kotivoiton Ilveksestä maalein 3–2 (0–1). Lahtelaisjoukkue erotti päävalmentajansa Mikko Mannilan torstaina. Uusi mies puikkoihin löytyi vanhasta valmennusryhmästä, kun Toni Lindberg solmi loppukauden mittaisen sopimuksen. Lindberg sai sunnuntaina unelma-alun päävalmentajan uralleen.

Kuuden parhaan ylempään jatkosarjaan menivät HJK:n ja KuPSin lisäksi SJK, VPS, Honka ja Inter. Alemmassa jatkosarjassa kauttaan jatkavat AC Oulu, Haka, FC Lahti, Ilves, KTP ja IFK Mariehamn. Jatkosarjojen ohjelmat julkaistaan tiistaina 5. syyskuuta.

Runkosarjan päätöskierros:

FC Inter–AC Oulu 2–1 (1–1)

FC Lahti–Ilves 3–2 (0–1)

HJK–KuPS 2–2 (1–1)

KTP–FC Honka 1–2 (1–0)

IFK Mariehamn–VPS 1–2 (1–2)

FC Haka–SJK 1–0 (0–0)

Suosittelemme