Hyppää sisältöön

Poliisi otti kiinni useita nuoria häiriökäyttäytymisen takia Ylivieskassa Kauppojen yö -tapahtumassa – yhtä puukotettiin, vammat lieviä

Nuoret käyttivät poliisin mukaan päihteitä ja aiheuttivat häiriötä Ylivieskan keskustassa perjantai-iltana. Poliisi otti kiinni useita häiriötä aiheuttaneita, joista osa oli alaikäisiä.

Poliisin hälytysvalo
Polisii joutui puuttumaan nuorten häiriökäyttäytymiseen. Kuva: Timo Nykyri / Yle
Pekka Loukkola

Viime perjantain Kauppojen yö -tapahtuma keräsi runsaasti ihmisiä Ylivieskaan. Muun muassa liikenne ruuhkautui paikoitellen Savontiellä ja Savarin alueella. Illan ja yön aikana Ylivieskan keskustaan kokoontui paljon nuoria.

Poliisin näkökulmasta illan ja yön tapahtumat poikkesivat huomattavasti normaalista viikonlopusta. Nuorison päihteiden käyttö ja häiriökäyttäytyminen aiheutti lukuisia poliisitehtäviä.

Vakavimmat rikokset tehtiin torin ja Asemakadun välisellä alueella, kun yhtä ihmistä puukotettiin, ja hetkeä aiemmin kaksi alaikäistä pahoinpideltiin.

– Kauppojen yö on perinteisesti kerännyt nuoria kauempaakin maakunnan alueelta. Nyt joukossa oli muutamia, joilla keitti yli. Otimme kiinni viisi nuorta, osa heistä oli alaikäisiä, kertoo ylikonstaapeli Harri Hiitola Oulun poliisilaitokselta.

Poliisi otti kiinni useita henkilöitä häiriökäyttäytymisen takia. Osa heistä oli alle 18-vuotiaita. Poliisi kirjasi sakkoja muun muassa huumausaineen käyttörikoksesta, virkamiehen vastustamisesta, haitanteosta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

Poliisin tiedotteen mukaan huolestuttavaa on se, että yksittäiset nuoret pyrkivät hakeutumaan väkivaltatilanteihin.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme