Hyppää sisältöön

Pohjanmaan hyvinvointialueen uusi potilastietojärjestelmä on valittu – valtuusto oli päätöksessään yksimielinen

Uusi asiakas- ja potilastietojärjestelmä otetaan porrastetusti käyttöön vuoden kuluttua. Investointikustannus on reilut 20 miljoonaa euroa, ja vuosittaiset käyttökustannukset noin 9 miljoonaa euroa.

Tietoevry-yhtiön julkisivu Espoon konttorista. Lasiseinää ja yhtiön logo.
Lifecare asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuuden toimittaa TietoEvry Finland Oy. Kuva: Mathias Foster / Miltton Oy
Sebu Björklund

Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuusto päätti tänään uuden potilastietojärjestelmän hankinnasta. Lifecare-nimisen asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuuden toimittaa kilpailutuksen voittanut TietoEvry Finland Oy.

Hallitus käsitteli potilastietojärjestelmän hankintaa jo kesäkuussa.

Hankinnan investointikustannusten arvio on 20,6 miljoonaa euroa. Lisäksi järjestelmäkokonaisuuden jatkuvan palvelun kustannusten arvioidaan olevan käyttöönoton jälkeen 8,9 miljoonaa euroa vuodessa.

Uusi järjestelmä on määrä ottaa käyttöön keväällä 2024.

Hyvinvointialueella on tällä hetkellä käytössä eri laajuudessa kuusi erilaista asiakas- ja potilastietojärjestelmää, jotka uusi Lifecare tulee korvaamaan.

Kilpailutukseen osallistui kolme toimittajaa, CGI Suomi Oy, Mediconsult Oy sekä TietoEvry Finland Oy.

Tarjoajia arvioitiin seitsemän eri pisteytetyn osa-alueen kautta. TietoEvry oli paras kuudessa osa-alueessa ja seitsemännessä toiseksi paras.

Suosittelemme