Hyppää sisältöön

Ryhdyitkö asuntosijoittajaksi ennen korkojen nousua ja kannattiko se? Kerro kokemuksesi, teemme juttua aiheesta

Vielä vähän aikaa sitten sijoitusasuntolainoja haettiin aina vain enemmän, mutta nyt asuntokauppa on hyytynyt eikä asuntosijoittaminen houkuta entiseen tapaan. Yle tekee juttua aiheesta ja kerää nyt lukijoiden kokemuksia.

Kerrostalon kierreporraskäytävä ja porrastasanne, jossa yksi ovi, jossa on kranssi.
Korkojen nousu on aiheuttanut harmia myös asuntosijoittajille. Yle kerää nyt lukijoiden kokemuksia aiheesta. Kuvituskuva. Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle
Esa Koivuranta

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Moni asuntovelallinen on joutunut tukalaan tilanteeseen, kun korkomenot ovat kasvaneet ja varsinaista lainaa pystyy lyhentämään pahimmillaan vain joitakin kymmeniä euroja kuukaudessa, kuten Ylen aiemmin elokuussa haastatteleman uusmaalaisen perheen tapauksessa.

Osan asunnonomistajista on ollut pakko panna kotinsa jopa myyntiin, koska rahat eivät enää riitä kulujen kattamiseen.

Omassa asunnossa asuvien velallisten lisäksi ahtaalla on moni asuntosijoittajakin. Vielä korona-aikana sijoitusasuntolainoja haettiin aina vain enemmän, vaikka halutuimpien asuntojen hinnat olivat korkealla.

Nyt korkojen kasvu ja toisaalta asuntojen hintojen lasku ovat esimerkiksi Helsingin Sanomien mukaan aiheuttaneet harmia etenkin niin sanotulla velkavivulla asuntoihin sijoittaneille.

Kaiken kaikkiaan asuntosijoittaminen ei ole enää yhtä houkutteleva vaihtoehto kuin aiemmin.

Asuntokauppakin on hyytynyt, ja osa asuntosijoittajista saattaa arpoa, kannattiko kaupoille aikoinaan ryhtyä ollenkaan.

Miten sinä olet pärjännyt sijoitusasuntosi kanssa muuttuneessa tilanteessa? Voit kertoa kokemuksesi toimitukselle alla olevalla lomakkeella – teemme aiheesta juttua ja keräämme nyt lukijoiden kokemuksia.

Suosittelemme sinulle