Hyppää sisältöön

Turun Toriparkki sai uusia omistajia – osakeannilla kerättiin 16 miljoonaa euroa

Turun Toriparkki Oy laajensi omistajapohjaansa osakeannin avulla. Uusia omistajia ovat Vaisteen perhe, Paperiliitto ja Virranniemi Invest.

Autoja Turun toriparkissa.
Arkistokuvassa Turun Toriparkki. Kuva: Minna Rosvall / Yle
Johanna Lehtola
Avaa Yle-sovelluksessa

Turun Toriparkki Oy on järjestänyt kesällä suunnatun osakeannin

Osakeannilla kerättiin 16 miljoonaa euroa ja maksettiin pois yhtiön alkuvaiheen velkoja.

– Annin koko oli suunnitelman mukainen ja se merkittiin kokonaisuudessaan. Turun Toriparkilla oli alkuvaiheessa osarahoituksena joukkovelkakirja. Osakeannin tavoite oli kerätä rahaa sen verran, että joukkovelkakirja voidaan maksaa pois, kertoo osakeannista Turun Toriparkin hallituksen puheenjohtaja Jari Pölönen.

Uusiksi omistajiksi yhtiöön tulivat Vaisteen perhe, Paperiliitto ja Virranniemi Invest. Aiemmat omistajat ovat Taaleri Sijoitus, T-Park Oy sekä Hermitage Oy.

– Omistuspohja laajeni, eli uusille omistajille tuli merkittäviä osuuksia. Vanhojen omistajien osuudet taas vastaavasti samassa suhteessa pienenivät. Vanhoista omistajista osa myös sijoitti vähäisiä määriä osakeannissa, Pölönen sanoo.

Pysäköintimäärät kasvussa

Paperiliitto kertoo esimerkiksi osallistuneensa osakeantiin kahdella miljoonalla eurolla.

– Meille avautui mahdollisuus osallistua omistajapohjan laajentamiseen ja niin teimme. Haluamme olla mukana Turun keskustan kehittämisessä ja tietenkin haemme tuottoa ja arvon nousua, kertoo Paperiliiton talouspäällikkö Arto Turunen.

Toriparkki kertoo, että parkin pysäköintimäärät kaksinkertaistuivat kesällä toissa kesään verrattuna.

– Pysäköintimäärien kasvu on yhtiölle merkittävää. Olemme tienneet koko ajan, että alussa pysäköintimäärät kasvaa, mutta jäimme aluksi tavoitteista jälkeen koronan ja torin pintatöiden viivästymisen vuoksi. Nyt olemme kasvu-uralla ja kasvu on ollut jopa odotuksia vahvempaa.

Suosittelemme