Hyppää sisältöön

Elinkeinoministeri Wille Rydman rakennusalan tukemisesta: ”Veronmaksaja ei voi ottaa riskejä omalle kontolleen”

Rakennusteollisuus toivoo, että valtio lisäisi tuettua asuntotuotantoa ja käynnistäisi infrahankkeita alan ahdingon helpottamiseksi.

Rydman kommentoi rakennusalan tilannetta tiistain A-studiossa.
Alina Mäkynen

Elinkeinoministeri Wille Rydman (ps.) sanoo, ettei rakennusalan kannata odottaa valtiolta merkittäviä tukitoimia alan ahdingon helpottamiseksi.

Rydmanin mukaan Suomen talouden tilanne on heikko ja rakennusala on ottanut suhdanneherkkyytensä vuoksi iskuja vastaan muita aloja nopeammin.

– Veronmaksajan edusvalvojana täytyy ottaa huomioon, ettei veronmaksaja tai valtio sitä kautta voi ottaa riskejä kohtuuttomasti omalle kontolleen, Rydman sanoo.

Rakennusteollisuuden (RT) toimitusjohtaja Aleksi Randell toivoi tiistain A-studiossa, että valtio panostaisi esimerkiksi tuettuun asuntotuotantoon, korjausrakentamiseen ja infrahankkeisiin, jotta rakennusalan yrityksille saataisiin töitä.

Lisää aiheesta: Rakennusalalla myllertää: Jukkatalo meni nurin, ja nyt uhkaa massiivinen konkurssiaalto

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) totesi tiistaina Kauppalehdessä, että hallitus päättää rakennusalan tukitoimista budjettiriihessä. Keinoja miettii valtiovarainministeriön ja ympäristöministeriön työryhmä.

Elinkeinoministeri Rydmanin mielestä valtiovalta pyrkii lieventämään iskuja, mutta suureen tukipolitiikkaan ei ole syytä lähteä nyt, kun asuntokauppa on jäissä. Rydmanista hallituksen on kuitenkin syytä yhdessä kuntien kanssa sopia asumisen, maankäytön ja liikenteen suunnittelusta.

– Siellä on mahdollisuuksia sille, että yhdessä infrahankkeiden kanssa saadaan jossain määrin päätä auki ja investoitua fiksusti oikeisiin kohteisiin silloin, kun se on kustannustehokasta ja järkevää.

Voit katsoa koko A-studion lähetyksen tästä.

Suosittelemme sinulle