Hyppää sisältöön

Oulun jalkapallostadionin toteutuminen vaakalaudalla kustannusten vuoksi – hanke saatetaan pistää ainakin toistaiseksi jäihin

Stadionhankkeen takana olevan yhtiön mukaan syynä ovat stadionsuunnitelmista tehdyt valitukset ja niiden käsittelyn aikana rajusti nousevat kustannukset. Nyt tutkitaan vaihtoehtoa pelata lähikunnissa.

Havainnekuva Oulun jalkapallostadionista
Havainnekuva Heinäpäähän suunnitellusta jalkapallostadionista. Kuva: Katarauna Consulting / Arktes Oy / Oulun Kaupunki
Hanna Holopainen

Oulussa Heinäpään jalkapallostadionin toteutuminen on nyt vaarassa kaatua, kerrotaan stadionhankkeen takana olevan OTC Stadion oy:n tiedotteessa.

Syynä ovat yhtiön mukaan hanketta hidastaneet valitukset, sillä rakentamisen kustannukset nousevat sitä mukaa kun aikaa kuluu.

– Nyt ollaan siinä tilanteessa, että joudutaan erittäin todennäköisesti pistämään hanke ainakin toistaiseksi jäihin ja selvittämään, onko meillä aikataulun venyessä edellytyksiä toteuttaa hanketta, sanoo OTC Stadion oy:n ja AC Oulun hallituksen puheenjohtaja Tomi Kaismo.

Kaismo laskee, että tällä hetkellä Heinäpään jalkapallostadionin toteutumiseen liittyvät viivästykset ovat aiheuttaneet kustannustason nousun 13 miljoonasta eurosta noin 16,8 miljoonaan euroon.

Asemakaavan muutokseen liittyvän valituskierteen arvioidaan vievän hankeyhtiön mukaan vielä kaksi vuotta, ja nykyisellä inflaatiovauhdilla tämä tarkoittaa entisestään kohoavaa kustannusarviota. Myös esimerkiksi kiinteistövero on nousussa.

Olosuhdevaatimukset Veikkausliigassa ovat tiukkenemassa, ja esimerkiksi Raatin kenttä ei niitä alkukeväästä vastaisi.

– Pelimäärien kasvaessa kausi tulee tulevaisuudessa alkamaan todennäköisesti jo maaliskuun alkupuolella. Tämä tarkoittaa sitä, että Raatin luonnonnurmi ei valitettavasti ole pelikuntoinen kauden kahden ensimmäisen kuukauden aikana, vaikka mitä tekisi, sanoo Tomi Kaismo.

Myös Castrenin kenttä ei täyttäisi remontinkaan jälkeen liigavaatimuksia.

Jos uusi jalkapallostadion ei toteudu, joudutaan tutkimaan myös vaihtoehtoa, että osa peleistä pelattaisiin Oulun ulkopuolella.

– Siinä vaihtoehdossa lähikunnat olisivat meille luonnollisesti parempi vaihtoehto kuin nykyiset varakentät Seinäjoella ja Rovaniemellä. Tämä koskee tulevaisuudessa noin neljäsosaa AC Oulun kauden kotipeleistä, Kaismo toteaa.

Oulun kaupunginvaltuusto hyväksyi jalkapallostadionin kaavamuutoksen kokouksessaan 6. helmikuuta yksimielisesti. Tämän jälkeen kaavamuutoksesta jätettiin kaksi valitusta Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme