Hyppää sisältöön

Ikaalisissa Pirkanmaan parhaat matkailutulot asukasta kohti, Tamperekin jää taakse

Ikaalisten menestys perustuu moneen tekijään, joista uudelleen virkistynyt kylpylä on yksi, tapahtumien kirjo toinen ja mökkeily kolmas.

Satahäme soi lippu Ikaalisissa
Sata-Häme Soi on yksi niistä asioista, joista Ikaalinen tunnetaan. Kaupungin matkailumenestys ei kuitenkaan ole yhden tai kahden jalan varassa. Kuva: Jani Aarnio / Yle
Jouni Tanninen

Pirkanmaan kunnista varsinkin Ikaalisten matkailu vetää hyvin. Asukasta kohti laskettua matkailutuloa kertyi viime vuonna yli 2 900 euroa, kertoo Tutkimus- ja analysointikeskus TAK. Summa on korkeampi kuin Tampereen runsaat 2 300 euroa per asukas.

Matkailun kokonaiskertymä on Tampereella suurin, yli 560 miljoonaa euroa. Välittömäksi työllisyysvaikutukseksi on TAK saanut yli 2 600 henkilötyövuotta. Ikaalisissakin matkailu tarjoaa suoraan noin 50 työpaikkaa, mikä sekin on kaupungin asukasluku huomioon ottaen tuntuva määrä. Ikaalisissa asuu hieman vajaat 7 000 asukasta.

Ikaalisissa matkailun vahvuus perustuu useaan tekijään. Mökkiasutus on laajaa, Ikaalisten kylpylä on saanut vauhtia siirryttyään paikalliseen omistukseen ja tapahtumia on Sata-Häme Soi -musiikkitapahtuman ja Puistofilosofian ohella runsaasti muitakin.

Myös Virrat ja Mänttä-Vilppula ovat keränneet matkailutuloja hyvin. Virroilla henkeä kohti laskettiin kertyneen yli 1 400 euroa vuodessa ja Mänttä-Vilppulassa 1 300. Listalta löytyvät myös muun muassa Pälkäne ja Sastamala.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Suosittelemme