Hyppää sisältöön

Kiekkolegenda Teemu Selänteen yllätysterveiset suorassa lähetyksessä saivat laulaja-lauluntekijä Olli Halosen tunteikkaaksi

Olli Halosella on ollut pitkä tie iskelmätaivaan tähdeksi. 35-vuotias artisti muutti Helsinkiin parikymppisenä haaveenaan ura musiikin parissa.

Niina Honka

Laulaja-lauluntekijä Olli Halosen kappaleet ovat nykyisin suosittuja radiohittejä. Mies myös palkittiin alkuvuodesta Iskelmä-gaalassa vuoden tulokas -tittelillä. Emma-gaalassa hän pokkasi vuoden iskelmä -palkinnon.

Vaikka keikkoja riittää ja uusi levykin ilmestyy tällä viikolla, aina ei ole ollut näin. 35-vuotias Halonen ehti kolkutella musiikkimaailman ovia vuosia ennen läpimurtoaan.

– Vuonna 2007 mä muutin Helsinkiin pää täynnä unelmia. Varmana siitä, että nyt tää onnistuu ja tästä tää lähtee.

Paljon ehti siis tapahtua – myös pettymyksiä – ennen kuin vuonna 2019 mies sai levytyssopimuksen ja pari vuotta sitten julkaistiin Pohjola-kappale, josta ura lähti nousuun.

Rumpujen takaa estradin etualalle

Halosella on menneisyys pop-yhtyeen rumpalina. Satin Circus -yhtye pärjäsi mukavasti vuoden 2015 Uuden musiikin kilpailussa, sai levytyssopimuksen ja teki myös levyn.

Soolouraa tekevällä Halosella tyyli on kuitenkin hyvin erilainen, ja myös lavan etualalla oleminen sopii miehelle paremmin kuin hyvin.

– Mä en ikinä enää suostuisi menemään sinne rumpujen taakse! Mä niin rakastan olla siinä ihmisten kanssa ja siinä yhteydessä. Ja kokea ne kaikki asiat keikan aikana niiden ihmisten kanssa. Se on parasta.

Bändin lopettamisen jälkeen Halonen kirjoitti kappaleita ja ajatteli jossain vaiheessa lähettävänsä niitä levy-yhtiöille muiden artistien esitettäväksi.

– Mulla oli demoja valmiina ja ne ois pitänyt lähettää – en vaan pystynyt siihen. Muistan kun olin kuntosalilla ja kuuntelin niitä demoja ja mietin, että miltä tuntuisi seisoa siellä yleisössä, olla yksi yleisöstä, ja kattoa, kun joku toinen laulaa sitä mun biisiä. Jotenkin vain koin, että en pysty siihen. Mun on pakko laulaa nää ite.

Lapsuudensankarin terveiset suorassa lähetyksessä

Musiikki alkoi kiinnostaa Halosta toden teolla teini-iässä kun hän tajusi, ettei hänestä ikinä tule jääkiekkoammattilaista. Monen pikkupojan tapaan hän pelasi jääkeikko, haaveili NHL-urasta ja Teemu Selänne oli idoli numero yksi.

Laulaja-lauluntekijä olikin hyvin otettu, kun juontaja Mikko Kekäläinen kaivoi suorassa lähetyksessä esiin kännykän, johon oli välitetty Selänteen terveiset laulajalle.

Voit katsoa terveiset ja Halosen reaktion pääkuvasta avautuvasta videosta.

Ja koko Puoli seitsemän -lähetyksen voit katsoa tästä:

Suosittelemme