Hyppää sisältöön

Pirkanmaan tuhopolttojen sarja saattoi ratketa – 11 tulipalosta epäilty mies vangittiin

Epäilty vangittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa perjantaina iltapäivällä.

Kolmen kuvan sarja, jossa ensimmäisessä kuvassa on palomies nosturissa ruiskuttamassa vettä, toisessa poliisin hihamerkki ja kolmannessa palaneen talon rauniot.
Pirkanmaalla on tapahtunut useita paloja vuoden aikana. Arkistokuva. Kuva: Matias Väänänen / Yle, Silja Viitala / Yle, Sanni Isomäki / Yle
Anu Leena Hankaniemi
Avaa Yle-sovelluksessa

Pirkanmaan käräjäoikeudessa on vangittu perjantaina todennäköisin syin epäiltynä mies, jota epäillään Lempäälän tuhopoltosta ja lukuisista muista törkeistä vahingonteoista ja tuhotyöstä.

Miestä epäillään yhteensä 11 rikoksesta Pirkanmaalla. Ylen tietojen mukaan kaikissa epäilyissä rikoksissa kyse on tulipaloista. Vangittu on tamperelainen 1990-luvulla syntynyt mies.

Viimeisin teko, josta parikymppistä miestä epäillään, on tuore Lempäälän autiotalopalo tämän viikon tiistailta. Ensimmäinen epäilty tuhopoltto on tehty vuosi sitten elokuussa.

Miestä epäillään näistä teoista:

Törkeä vahingonteko 20.08.2022, Kangasala

Törkeä vahingonteko 24.08.2022, Tampere

Törkeä vahingonteko 24.02.2023, Ylöjärvi

Törkeä vahingonteko 21.04.2023, Tampere

Törkeä vahingonteko 23.04.2023, Tampere

Törkeä vahingonteko 10.05.2023, Ikaalinen

Tuhotyö 19.-20.05.2023, Tampere

Törkeä vahingonteko 16.06.2023, Tampere

Törkeä vahingonteko 08.07.2023, Pirkkala

Törkeä vahingonteko 27.07.2023, Tampere

Törkeä vahingonteko 05.09.2023, Lempäälä.

Ei aiempia rikosasioita Pirkanmaalla

Pirkanmaan käräjäoikeudesta ei löydy parikymppiselle miehelle aiempia rikosasioita.

Pirkanmaalla on kevään ja kesän aikana tutkittu yli 20 tulipaloa. Poliisi on kertonut aiemmin, että tekijöitä tuhopoltoille voi olla yksi tai useampi. Yleensä tulipalot ovat olleet viikonloppuöisin autiotaloissa tai tyhjillään olevissa taloissa.

Poliisi jatkaa edelleen tapahtumien tutkintaa ja selvittää epäillyn mahdollista liittymistä muihin aikaisempiin Pirkanmaalla tahallaan sytytettyihin paloihin.
– En voi kommentoida tutkintaa tässä vaiheessa tämän enempää sitä vaarantamatta, rikoskomisario Ari Luoto sanoo poliisin tiedotteessa.

Epäilty otettiin kiinni tällä viikolla

Luoto ei kommentoinut Ylelle tutkintaa tai sitä, miten poliisi pääsi epäillyn tuhopolttajan jäljille.

Oletettavasti läpimurto tapahtui tällä viikolla sattuneen Lempäälän tuhopolton kohdalla, koska silloin poliisi kertoi ottaneensa epäillyn kiinni.

Lempäälän Pirunlinnantiellä paloi asumaton, puurakenteinen autiotalo. Ulkopuolinen ilmoittaja havaitsi palon ja ilmoitti siitä hätäkeskukseen illalla.

Suosittelemme