Hyppää sisältöön

Norjalaistähti Jakob Ingebrigtsen piti sanansa ja juoksi ME-ajan – Timanttiliigassa kisasivat myös Camilla Richardsson ja Heta Tuuri

Norjan Jakob Ingebrigtsen paransi 2 000 metrin ME-aikaa Timanttiliigassa Brysselissä.

Jakob Ingebrigtsen kuvassa
Jakob Ingebrigtsen pysäytti kellot ME-aikaan Brysselissä. Kuva: ANP via Getty Images
Matti Lehtisaari,
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Norjan ihmemies Jakob Ingebrigtsen piti sanansa ja juoksi miesten 2 000 metrin ME-ajan yleisurheilun Timanttiliigan osakilpailussa Brysselissä.

Maailmanennätystä jo ennen kilpailua lupaillut Ingebrigtsen taittoi matkan aikaan 4.43,13 ja alitti marokkolaislegenda Hicham El Guerrouj'n 24 vuotta voimassa olleen ME:n lähes 1,7 sekunnilla.

Ennätysjuoksua vauhdittamaan oli hankittu peräti kolme jänistä. Viimeiset 300 metriä norjalaishirmu taittoi yksin ja rutisti viimeisen kierroksen 55 sekuntiin.

– Ennätyksen rikkominen on aina hauskaa. Tiesin, että pystyisin rikkomaan sen. Mutta minulla oli jonkinlainen virus kymmenen päivää sitten, enkä oikein tiennyt, mikä olisi olo tänään. Tuntui kuitenkin todella hyvältä ja juoksin hyvän kilpailun, 22-vuotias Ingebrigtsen sanoi ja kiitteli ”jäniksiä”.

Duplantis pudotti niukasti ME-korkeudesta

Brysselin huima yleisurheiluilta huipentui, kun ruotsalainen Armand Duplantis tavoitteli seiväshypyn ME:tä. Kolmas yritys ME-korkeudesta 623 päättyi niukkaan pudotukseen. Duplantis juhli voittoa tuloksella 610.

”Mondo” lienee ME:n perässä jälleen ensi viikolla Timanttiliigan kauden päättävässä Eugenen koitoksessa.

Jamaikan Shericka Jackson jatkoi häikäiseviä esityksiään 200 metrillä. Jackson oli täysin omaa luokkaansa ajalla 21,48. Jackson voitti 200 metrin maailmanmestaruuden Budapestin kisoissa kaikkien aikojen toiseksi nopeimmalla ajalla 21,41.

Miesten 200 metrillä neljä miestä alitti 20 sekuntia. Yhdysvaltain Kenneth Bednarek kiiti voittoon kauden parhaalla ajallaan 19,79. Aika syntyi tuulettomassa säässä.

Japanin Haruka Kitaguchi säväytti naisten keihäskilpailussa. Tuore maailmanmestari Kitaguchi kiskaisi kauden kärkituloksen 67,38. Tulos on Japanin ennätys.

Camilla Richardsson 5 000 metrin alkuerissä.
Camilla Richardsson jäi kaksi sekuntia ennätyksestään. (Arkistokuva) Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Camilla Richardsson juoksi lähelle ennätystään

Camilla Richardsson juoksi 5 000 metrillä ajan 15.13,69 ja päätyi 12. sijalle. Richardsson jäi tällä kaudella juoksemastaan ennätyksestään 2,06 sekuntia. Voittoon juoksi Kenian Lilian Kasait Rengeruk ajalla 14.26,46.

Richardssonin 3 000 metrin väliaika 8.57 oli parempi kuin hänen saman matkan ulkoratojen ennätyksensä. Sen jälkeen vauhti alkoi hiipua.

– Oletin, että pystyisin 15 minuutin aikaan tai jopa alle sen, mutta nyt en vaan jaksanut. Tosin alkuvauhti oli liian kova, Richardsson sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Korkeushyppääjä Heta Tuuri ylitti Brysselissä 180. Tuuri selvitti korkeudet 175 ja 180, mutta korkeus 184 oli suomalaiselle liikaa. Tuuri jäi jakamaan yhdeksättä eli kilpailun viimeistä sijaa.

Ukrainan Jaroslava Mahutših ponnisti korkeuskilpailun voittoon tuloksella 200.

Suosittelemme