Hyppää sisältöön

Hurjaa pesisdraamaa! Senttien päässä tappiosta käynyt Manse PP kampesi viime hetkillä voittoon: ”Mieletön esitys”

Manse PP oli hyvin lähellä tappiota Superpesiksen ensimmäisessä finaalissa. Tamperelaiset heräsivät toisen jakson viime hetkillä ja nousivat voittoon saakka Porin Pesäkarhuja vastaan.

Saaga-Angelia Raudasoja tuulettaa.
Saaga-Angelia Raudasoja tuulettamassa ulkokentällä. Kuva: Lehtikuva
Simo Arkko

Manse PP nousi viime hetkillä sillasta ja voitti naisten Superpesiksen ensimmäisen finaalin lukemin 2–1 (1–2, 2–1, 1–0) Porin Pesäkarhuja vastaan.

Peli meni pitkään täysin Pesäkarhujen käsikirjoituksen mukaan, mutta Manse PP heräsi voittotaisteluun aivan viime hetkillä toisen jakson lopulla.

– Kyllä nihkeitä alkuja on ollut aikaisemminkin. Tuntui ennen peliä, että me olemme valmistautuneet hirveän hyvin ja kaikki on asian päällä. Tämä porukka ei kuitenkaan anna periksi ja se ei kaadu, jos teemme virheitä. Aivan mieletön esitys, Manse PP:n pelinjohtaja Antti Vihtkari iloitsi.

Manse PP:n ykköskärki sai luotua ensimmäisen palottoman ajolähdön vasta toisen jakson kolmannen vuoroparin tasoittavalla. Silloin Manse nousi peliin mukaan, kun Saaga-Angelia Raudasoja toi Lina Oleniuksen kotiutuksella 1–1-tasoituksen.

Viimeisessä vuoroparissa Manse nousi jaksovoittoon, kun Anna Ala-Kauhaluoman kierteinen koppilyönti painui väliin ja Ella Korpela ehti niukasti kotipesään. Korpela syöksyi hieman pesästä ohi, joten senttipeliä tarkasteltiin pitkään videolta.

Jos tuomio olisi ollut toinen, peli olisi päättynyt tamperelaisten tappioon, sillä alla oli jo kaksi paloa.

Näin ollen Manse PP pääsi supervuoroon ja juhli voittoa, kun Olenius kumautti merkistä väliin ja Virpi Hukka ehti helposti kotipesään.

– Erittäin kylmäpäinen ratkaisu. Kaikki kunnia menee Oleniukselle, ei ollut mitään tehtävissä, Yle Urheilun asiantuntija Antti Yli-Saunamäki tiivisti.

– Lyödään silloin, kun on paikka, Olenius puolestaan tuumasi.

Manse PP:llä ongelmia jo alussa

Manse PP:n peli lähti väärille raiteille jo ensimmäisessä vuoroparissa, kun neljän lyöjän jälkeen taululla oli kolme paloa. Tamperelaisten lyönnit jäivät hyvin hankalaan paikkaan, eikä joukkue onnistunut tätä kääntämään ennen viimeistä vuoroparia.

– Teimme aika kovia virheitä alussa ja vastustaja pääsi niitä hyödyntämään. Pystyimme koko ajan nostamaan profiilia ja pääsimme lähelle omaa tasoa. Tajuttoman sitkeä porukka, Vihtkari tuumasi.

– Olimme valmistautuneet peliin hyvin, mutta en oikein tiedä, miksi emme olleet täysin hereillä. Onneksi heräsimme toiselle jaksolle, Olenius puolestaan totesi.

Vaikeuksia tamperelaisille aiheutti myös Pesäkarhujen lukkari Minttu Vettenranta, joka sai syötöillään Mansen lyöntejä laittomaksi.

Minttu Vettenranta tuulettaa.
Minttu Vettenranta juhli lautasen äärellä. Kuva: Lehtikuva

Mansen pelissä oli myös merkkivirheitä. Yli-Saunamäki arveli, että Manse vaihtoi merkkiään finaaleihin.

– Pelaajat vaikuttivat olevan todella levottomia merkin kanssa. Pelinjohtaja Vihtkarikin katseli, missä järjestyksessä värit ovat. Muutama tilanne näytti merkkivirheeltä. Siinä voi olla yksi syy, miksi peli on ollut sekavaa.

Vihtkari myönsi, että merkin kanssa oli ottelussa ongelmia.

– Pientä häikkää oli. Huutelimme tyhmissä paikoissa vääriäkin. Se kuuluu peliin, sillä jännitystä on kovasti.

Pesäkarhuille jaksovoitto

Pesäkarhut oli ottelussa pitkään niskan päällä. Se voitti avausjakson hyvällä etenemisellään, sillä Silja Syrjälä karkasi sirvahtaneen koppilyönnin ansiosta kotipesään saakka ja Emilia Itävalokin toi huippulähdöllään toisen, jaksovoittoon riittäneen juoksun Pesäkarhuille.

Emilia Itävalo tuo juoksun.
Emilia Itävalo toi jaksovoittoon riittäneen juoksun porilaisille. Kuva: Lehtikuva

Pesäkarhut oli hyvin lähellä koko avausfinaalin voittoa, mutta Manse PP käytti viimeisen oljenkortensa. Vihtkari lupaili tamperelaisten parantavan peliään sunnuntain toiseen finaaliin.

– En uskalla sanoa prosentteja, mutta olemme ihan varmasti paljon parempia. Varsinkin sisäpelissä, Vihkari tuumasi.

Suosittelemme