Hyppää sisältöön

Porin Pesäkarhut toipui Mansen šokkialusta – pelinjohtaja harmitteli radikaalia mokaa: ”Maksoi voiton”

Manse PP oli toisen finaalin avausjaksolla ylivoimainen, mutta Emilia Linna nosti Pesäkarhut voittoon.

Emilia Itävalo juhliamssa ulkokentällä.
Pesäkarhut sai juhlia kotikentällään. Arkistokuva. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Porin Pesäkarhut tasoitti naisten Superpesiksen finaalisarjan, kun se nousi kotiutuslyöntikilpailun kautta 2–1 (2–8, 5–4, 2–0) -voittoon.

Porilaisten sankari oli Emilia Linna, joka nosti vaikean avausjakson jälkeen toisella jaksolla Pesäkarhut jaksovoittoon. Linna onnistui myös kotiutuslyöntikilpailussa.

Finaalisarja jatkuu ensi viikon lauantaina Kaupissa. Sarjan otteluvoitot ovat 1–1, kun mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

– Tämä ottelu kertoo sen, että on kaksi Suomen parasta joukkuetta vastakkain. Nämä ovat todella tiukkoja vääntöjä. Huomasin, että teimme radikaalin mokan toisella jaksolla, mikä maksoi pelin voiton, Mansen pelinjohtaja Antti Vihtkari sanoi Ylelle.

– Jätän kertomatta, mikä se oli.

Yksi Pesäkarhujen sankari oli lukkari Minttu Vettenranta, joka sai sekoitettua kotiutuslyöntikilpailussa Mansea väärillä ja vaikeilla syötöillään.

– Täytyy pyrkiä katsomaan, mitä he lyövät ja olla pikkaisen edellä. Kaverin pelinjohtaja on aika velmu. Joskus onnistuu ja joskus ei, mutta kova täytyy yrittää olla kovissa paikoissa, Vettenranta sanoo.

Ottelun kiinnostavimpia tapahtumia voi katsella seuraavalta videolta.

Manse oli hereillä

Jos lauantaina Manse PP heräsi vasta viime hetkillä, nyt tamperelaiset olivat alusta saakka mukana ottelussa. Avausjakso oli tamperelaisilta ylivoimainen, sillä se päättyi joukkueen 8–2-voittoon.

– Sitkeitä tyttöjä olemme kyllä. Jaksoimme painaa ja puurtaa, vaikka ensimmäinen jakso oli ihan kamalaa suoraan sanottuna, Vetteranta tuumasi.

Manse PP pääsi jo ensimmäisellä sisävuorollaan kahden juoksun johtoon, kun Anna Ala-Kauhaluoma ja Siri Eskola onnistuivat lyönneissään.

Eskola oli avausjaksolla huimassa vireessä, sillä hän löi ykkösrajasta kahden juoksun arvoisen läpilyönnin. Eskola iski viidestä lyömästään juoksusta neljä avausjaksolla.

Emilia Linna otti roolia

Pesäkarhut nousi toisella jaksolla peliin mukaan Emilia Linnan avulla.

Linna iski yksittäisillä lyönneillä peräti neljä juoksua, joilla se avitti porilaiset 5–4-jaksovoittoon.

Vielä Linnan jakson ensimmäisen kotiutuksen jälkeen Manse PP:n Virpi Hukka tarjosi šokkihoitoa porilaisyleisölle 1+1-arvoisella kunnarillaan. Pesäkarhut ei katkennut avausjakson tapaan, vaan vei pelin supervuoroon ja kotiutuslyöntikilpailuun saakka.

Suosittelemme