Hyppää sisältöön

Sveitsiläinen lentoyhtiö jätti kaikkien matkustajien laukut pois koneesta

Swiss-lentoyhtiö kertoo aikovansa analysoida tapahtuneen tarkasti ja miettiä ”miten tarkalleen olisimme voineet toimia paremmin”.

Swiss -yhtiön Airbus A220 laskeutumassa.
Kaikki matkatavarat jäivät pois Swissin lennolta Zürichistä Bilbaoon. Kuvassa Swissin Airbus A220 laskeutumassa Heathrown lentoasemalle Lontoossa. Kuva: Nicolas Economou / AOP
STT

Matkatavaroiden häviäminen lennolla on aina ikävää, mutta Bilbaoon Espanjan Baskimaahan lauantaina saapuneet matkustajat eivät voineet ainakaan valittaa lentoyhtiön kohdelleen heitä epätasa-arvoisesti, sillä koneessa ei ollut ainuttakaan matkalaukkua.

Swiss-lentoyhtiön mukaan syynä siihen, että matkustajat joutuivat reissuun vailla pakaaseja oli kenttähenkilökunnan vähyys Zürichissä, mistä kone oli lähtenyt matkaan.

Lentoyhtiön edustajan Kavin Ampalamin mukaan kone lähetettiin matkaan ilman matkustajien matkalaukkuja, koska se oli jo valmiiksi myöhässä ja sen piti ehtiä vielä takaisin Zürichiin ennen kuin lentokenttä pantiin kiinni yöksi.

Tuntikausia matkatavaroitaan turhaan Espanjassa odotelleet matkustajat eivät olleet samaa mieltä siitä, että matkaan kannatti lähteä ilman laukkuja.

– Lomamme on pilalla, valitti koneessa ollut Carsten Redlich Blick-lehdelle.

Ampalamin mukaan lentoyhtiö aikoo analysoida tapahtuneen tarkasti ja miettiä ”miten tarkalleen olisimme voineet toimia paremmin”.

Koneessa oli 111 matkustajaa.

Lähde: AFP

Suosittelemme