Hyppää sisältöön

Sairaanhoitaja-chat saa kiitosta Kanta-Hämeessä

Oma Häme otti kesäkuun alussa käyttöön digitaaliset terveyspalvelut, joihin kuuluu sairaanhoitajan chat-palvelu.

Kädessä kännykkä, jossa avattu näkymä digitaalisiin terveyspalveluihin.
Oma Häme halusi parantaa perusterveydenhuollon palveluvalikoimaa ja hoitoon pääsyä ratkaisulla, joka yhdistää hoidon tarpeen arviointia nopeuttavan, älykkään esitietokyselyn ja chat-asioinnin. Kuva: Harri Oksanen / Yle
Riitta Tapiomäki

Oma Hämeen sairaanhoitajien chat-palvelu saa kiitosta sekä potilailta että hoitajilta. Chatissa on käyty yli 2 000 kertaa. Käytössä ovat myös Omaolon oirearviot ja muuta itsehoitoa tukevaa sisältöä. Oma Hämeen hoitaja-chatissa voi tarvittaessa liittää kuvia, vaihtaa videopuheluun tai siirtää keskustelu lääkärille.

Sekä asiakasmäärä että positiivinen palaute ovat olleet kasvussa. 88 prosenttia palautteen antajista antoi positiivista palautetta. Myös chatissa työskentelevät sairaanhoitajat ovat olleet tyytyväisiä.

Kesäkuun alussa käyttöön otetussa sairaanhoitajan chatissa kerätään myös potilaiden esitiedot, ja se on helpottanut hoitajien työtä, koska he saavat asiakkaan ilmoittamat esitiedot tutustuttavaksi ja pystyvät niiden avulla tarkentamaan asiakkaan tilannetta.

Oma Hämeen tiedotteen mukaan esitiedot tukevat myös kirjaamista, sillä ne on helppo siirtää potilastietojärjestelmään. Lisäksi ohjelmisto tarjoaa kiireellisen hoidon perusteiden mukaisia suosituksia hoidon ja kirjaamisen tueksi.

Oma Häme otti ensimmäisenä hyvinvointialueena käyttöön älykkään esitietokyselyn osana chat-palvelua.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme