Hyppää sisältöön

Äänekoski kilpailuttaa sähköautojen latausasemia: ne brändätään kaupungin väreihin ja halutaan käyttöön jo ensi vuonna

Äänekosken kaupunki aikoo kilpailuttaa huomattavan määrän sähköautojen latausasemia ensi vuoden aikana.

Äänekosken kaupungintalon seinässä kaupungin vaakuna.
Äänekoski havittelee sähköautojen latausasemaa muun muassa kaupungintalolle. Kuva: Heli Kaski / Yle
Annika Rantanen

Kaupunki suunnittelee, että ensi vuoden loppuun mennessä Äänekosken ja Suolahden taajamiin tulisi yhteensä viisi latausasemaa, lisäksi Sumiaisiin ja Konginkankaalle on tulossa omat asemansa.

Latausasemia suunnitellaan Äänekosken lukiolle, kaupungintalolle, Mikonpuiston parkkialueelle ja liikuntapuistoon sekä jäähallin parkkialueelle Suolahdessa.

Sumiaisiin latausasema on tulossa Taipaleen tien alun parkkialueelle ja Konginkankaalla Salen takana olevalle parkkialueelle.

Kaupunki toimittaa sähköliittymät

Asemat tulevat kaupungin oman henkilöstön lisäksi myös julkiseen käyttöön ja ne toimivat operaattoripohjalta. Jokaiselle asemalle on määrä tulla useampi latauspiste. Kaupunki toimittaa asemille sähköliittymät.

Latausasemien tehot vaihtelevat kaupungin mukaan 22–100 kW välillä.

Kaupungin energiainsinööri Juha Saari arvioi, että investoinnin suuruus on noin 0,5–1 miljoonaa euroa. Suurimman osan kuluista kattaa Saaren mukaan operaattori.

Kaupunki haluaa brändätä laturit Äänekosken kaupungin väreihin, vaikka asemat ovat operaattorin omaisuutta. Operaattori myös vastaa asemien kunnossapidosta ja hallinnasta.

Suosittelemme