Hyppää sisältöön

Yrityskauppojen määrä vähentynyt – pudotus näkyy erityisesti pohjoisessa

Yrityskauppojen määrä on vähentynyt alkuvuonna Pohjois-Suomessa aiemmista vuosista. Tämä näkyy erityisesti Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

Valtion omistama Finnvera täydentää Suomessa rahoitusmarkkinoita ja jakaa rahoitukseen sisältyvää riskiä muiden rahoittajien kanssa. Kuva: Yle
Risto Degerman

Valtion omistaman rahoitusyhtiö Finnveran mukaan koko maassa omistajanvaihdoksia tehtiin alkuvuonna erityisesti Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa vähemmän kuin aiemmin. Omistusjärjestelyjen määrä on ollut valtakunnallisestikin laskussa.

Euromääräisesti Finnveran myöntämät omistajanvaihdosten rahoitukset ovat olleet kasvussa, mutta yrityskauppojen lukumäärät ovat hieman pienentyneet. Myönnetyn rahoituksen keskikoko on ollut noin 200 000 euroa. Finnvera rahoitti omistajanvaihdoksia alkuvuonna yhteensä koko maassa noin 74 miljoonalla eurolla.

Eniten Finnvera rahoitti omistajanvaihdoksia Uudellamaalla, jonka osuus koko maassa tehdyistä yrityskaupoista oli noin kolmannes. Myös Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa yrityskauppoja tehtiin vilkkaasti.

Rahoituksella mahdollistettiin 378 yrityksen omistusjärjestely. Yrityskauppojen lukumäärä laski yhdeksän prosenttia edelliseen alkuvuoteen verrattuna.

Finnveran rahoitus on edelleen keskeistä erityisesti pienyritysten omistusjärjestelyissä.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netistä.

Suosittelemme